Gloednieuwe Gelikte BOA’s in ZNSTD

Gisteren mijmerden we wat voor ons uit in de lift van het Zaanse stadhuis, toen er ineens twee BOA’s instapten.

Direct stonden de zintuigen op scherp.

Nu brengen BOA’s ons vaker in staat van alertheid, maar dit keer was het anders. Het kwam niet omdat we de auto fout hadden geparkeerd, en ook niet omdat we de hondenbelasting ‘vergeten’ waren…

Zintuigen
Nee. De BOA’s roken anders… nieuw! Ze klonken anders… meer zelfverzekerd! Wij durven te zweren dat ze ook anders smaakten… maar waagden het niet om een hapje te nemen. Het gevoel was anders… waterdicht? Vlamvertragend? En… ze zagen er ineens heel anders uit.

Geniet
Sinds twee weken blijken de Zaanse BOA’s een nieuw uniform te dragen! Helaas kunnen we je de ruik/voel/proef/hoor-ervaring niet meegeven, maar we mochten de sympathieke BOA’s Annelies en Rebecca wel fotograferen. Geniet mee!

We kruipen van onder naar boven
Voetjes op de vloer.

BOA 5

De stoere stevige stappers zijn waterdicht, je kan er prima op rennen en een trap onder de bibs met deze knapen lijkt ons geen feestje. De broekspijpen zijn voorzien van een flinke zoom zodat de broek ook een hele lange BOA past.

BOA4

Wij bespeuren knieversterking aan de binnenkant en uitgekiende zakken voor een ‘pen’ (of is het een kei-geheimzinnig, mega-vernuftig schietpistool in de vorm van een pen?)

Wij naderen het middensegment.

BOA 7

De broek zit als gegoten door het elastiek in de taille. Door dat elastiek kan de broek ook passend gemaakt worden voor een hele dikke BOA. De koppelriem is door een handig flapje in de jas heel goed bereikbaar. Er zitten praktische haakjes aan!

En de borstpartij.

BOA Borst

Het ruitjespatroon is geregistreerd zodat niet zomaar iedereen dr mee vandoor kan gaan (denk erom: BOA’s zijn goed in handhaven). De jas heeft een uitneembare voering en een stiekeme Napoleonzak! In het borstzakje kan je allerlei sluwe hebbedingetjes kwijt.

De schoudersectie…

BOA 3

Epauletten! Epauletten! Epauletten! Epauletten! Sorry, maar dat vinden wij zoooo mooi! Epauletten! En zo’n apparaat waardoor je ‘breekie breekie’ kan zeggen je vrienden! Hadden wij de Epauletten al genoemd? Nee? Epauletten!

..en tenslotte de achterkant.

BOA achterkant

Behoeft dit nog commentaar? BOA’s: gefeliciteerd met het nieuwe pak! Wij laten ons voortaan graag door u bekeuren.

Mocht je er geen genoeg van krijgen: niet alleen Zaanstad heeft nieuwe BOA-pakken, de 30.000 ander BOA’s in Nederland ondergingen ook een metamorfose. Helaas voor de anderen hebben zij niet die prachtige, machtige, unieke ZNSTD-epauletten. Hieronder een filmpje dat nog meer inzicht. Het is ook via Youtube te bekijken.

Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *