Golfbreker en Watermolen toch naar De Sprong?

Als sporthal De Sprong toch nog niet snel gesloopt wordt, waarom kunnen de kinderen van basisscholen de Golfbreker en de Watermolen dan niet gewoon daar blijven gymen?

Is dat niet handiger dan twee keer per week de lange tocht naar de nieuwe Topsporthal te ondernemen?

Dat vragen Paul Laport (GroenLinks) en Nora Swagerman (SP) aan het college van B&W. Ouders, directie- en bestuursleden van de Golfbreker en de Watermolen vinden dat reizen naar de Topsporthal lang duurt, minstens 20 minuten heen en 20 minuten terug.

Vooral voor de jongste kinderen is dat een fikse opgave aldus de vragenstellers die ook vinden dat de route langs een weg voert waar behoorlijk hard wordt gereden.

De Orkaan schreef eerder over de affaire en plaatste dit kaartje erbij, de bovenste bal is de nieuwe Topsporthal, de onderste naast de scholen is De Sprong.

kaart golfbreker sporthal kz
De scholen berekenden dat ze circa drie volle weken lestijd bezig zullen zijn met het
heen-en-weer reizen.

Ouderhulp wordt onontbeerlijk. De kans bestaat dat de scholen ervoor zullen kiezen minder in plaats van meer te bewegen (van twee lesuren per week naar slechts één). En voor de ‘rolstoel gebonden’ kinderen zal het gymmen waarschijnlijk helemaal ophouden.

Het stoort Laport en Swagerman vooral dat alles zonder overleg vooraf is besloten. Waarom heeft wethouder Dick Emmer daarvoor gekozen?

Maar, zo schrijver de SP- en GL-vertegenwoordigers:

“De Sprong wordt nog niet direct gesloopt. De Golfbreker en De Watermolen zouden liefst zo lang mogelijk nog gebruik blijven maken van De Sprong. Bestaat die mogelijkheid? En bent u bereid deze mogelijkheid samen met scholen verder te onderzoeken?”

Op 28 juni om 19:00 uur wordt de zaak in het Zaans Beraad behandeld.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Boon

  Tussen niet slopen en eindigen van de exploitatie zit wel verschil. Ik lees niet dat er nog sporthandelingen in de Sprong blijven.
  Als er nog wel door gesport worden hebben de scholen gelijk maar anders is het gewoon lekker bewegen naar de nieuwe hal.

 • Wendy

  Enig idee hoe ver lopen het is? Mijn kind gaat daar school en het is jammer dat het behoorlijk ver lopen is zeker voor de kleinere kinderen

 • De Orkaan

  Ongeveer 20 minuten, zie eerste artikel (link boven kaart) voor meer daarover.

 • Corine Gorter

  20 minuten heen en 20 minuten terug? Nog 10 minuten voor omkleden dan hou je 10 minuten over om te sporten.
  Nee, daar is goed over nagedacht, dat zie je zo.
  Goed van GroenLinks en SP dat ze aandacht hebben voor deze situatie. Nu maar hopen dat het nut heeft!

 • Jan Schoen

  De route die op het kaartje staat aangegeven is aanmerkelijk langer dan het in werkelijkheid is. De B hoort op de Wezelstraat, bij zwembad Zaangolf en KV Koog Zaandijk te staan. Overigens, waarom niet een plezierige gymzaal gebouwd bij de scholen Watermolen en Golfbreker? Dat hoort toch een basisvooorzienig bij een school te zijn.

 • Wendy

  Buiten het fijt dat het 30 min lopen is met min 28 kinderen het is nog onveilig ook de stoep is te smal en fietspad is zeker geen optie!!!

 • Myriam

  Niet alleen het heen en weer lopen is lastig met een grote groep kinderen. Je moet ook nog hulp vragen van ouders of vrijwilligers die de groep begeleiden, anders is het onverantwoordelijk. Dus leerkrachten moeten elke week ouders inschakelen. Het is al moeilijk om dit van ouders te verlangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *