Gooit Barcelona roet in het eten bij Ajax door mogelijke transfer Tagliaficio? 

Ajax is in de afgelopen jaren eigenlijk alleen maar geroemd om de slimme transfers. Ook de wijze waarop zij het beste uit hun spelers willen halen valt enkel te waarderen. Helaas lijkt Barcelona deze succesreeks te doorbreken. Ajax is namelijk enorm in opspraak doordat zij weigeren Tagliaficio uit te lenen aan FC Barcelona. Tagliaficio heeft al aangegeven dat hij dolgraag naar Barcelona zou willen vertrekken. Een kans die de 29-jarige speler immers niet snel meer zou krijgen. Helaas probeert Ajax hier met man en macht een stokje voor te steken. Zij houden vast aan hun sterke Argentijnse linksback. Maar houden ze stand in het gevecht om deze transfer? 

Door Soccernews

Op basis van bronnen rondom de speler is duidelijk dat Tagliaficio de houding van Ajax niet kan waarderen. De Argentijn heeft al meerdere malen aangegeven dat het naar de club uit Catalonië wil vertrekken. Vooralsnog heeft FC Barcelona echter aangegeven dat het niet geïnteresseerd is in een koop, maar de speler wel wilt huren. Dat ziet Ajax echter niet zitten. Zij zijn wellicht geïnteresseerd als Barcelona een goed bod doet. Bij een goed bod laten zij de Argentijn graag gaan om zelf ook een nieuwe speler te kopen. Het budget van Barcelona is echter niet toereikend genoeg, waardoor de twee topteams in hevige strijd zijn verwikkeld. Ondertussen heeft Tagliaficio weinig positiefs te zeggen over Ajax, aldus bronnen rondom de sterspeler.  

Verwachtingen versus realiteit 

Hetgeen wat de 29-jarige Argentijnse linksback vooral dwars zit is dat de verwachtingen hoog waren voor deze transfer. Al in de zomer van 2021 had Ajax aangegeven dat het mogelijk akkoord zou gaan met een transfer indien er een goed bod zou komen. De Argentijn hoopte dan ook vurig op een akkoord van Ajax nu FC Barcelona interesse in hem toonde. De verwachtingen versus realiteit bleken echter heel anders te zijn. 

Ten Hag in spanning 

Ten Hag is in spanning over de huidige ontwikkelingen. Als we luisteren naar de geruchtenmolen zal Tagliaficio er alles op alles zetten om de transfer te maken en zou hij deze week nog op het vliegtuig stappen als dat mogelijk was. Bovendien heeft Ten Hag geen vetorecht. Hij weet dus niet hoe de onderhandelingen gaan verlopen. Zeker nu Ajax opnieuw op drie podia aan het strijden is, is het belangrijk dat het team van alle markten thuis is. Dat de spelers op elkaar afgestemd zijn en dat klappen kunnen worden opgevangen als dat nodig is. Wanneer er halsoverkop een nieuwe speler binnen het team moet worden geïntroduceerd, kan dit het team erg lastig maken. Dit was mede – volgens Ten Hag – de oorzaak dat Ajax in de kwartfinale van de Europa League aan het langste eind trok. 

Vooralsnog is er weinig bekend over de uitkomst van deze onderhandelingen. Het is in elk geval duidelijk dat Ajax er alles op alles zal zetten om – zolang FC Barcelona niet met een goed bod komt –  de Argentijn te behouden

Partnerproductie / Ingezonden mededelingSoccernews. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: