Lasbedrijf Singeling verhuist van de Mauritsstraat in Zaandam naar bedrijventerrein Noorderveld in Wormerveer. De Raad van State vernietigde eerder de plannen van Zaanstad voor nieuwbouw van het Et Buut en Westerkim aan de Mauritsstraat omdat te weinig rekening gehouden was met Singeling.

Hoeveel geld er met de transactie gemoeid is, houdt de gemeente geheim. De nieuwe school voor Et Buut en Westerkim (gepland voor 2017) is minstens twee jaar later klaar.

Zaanstad bracht vanmorgen een persbericht uit waarin de zaak iets anders gepresenteerd werd. De gemeente heeft “werkgelegenheid voor Zaanstad behouden” nadat “de raad instemde met de overeenkomst en het vrijmaken van de benodigde financiële middelen” die aangeduid wordt als een “verhuisbijdrage”.

Allemaal goed nieuws:

“Basisschool Et Buut aan de Parkstraat kan zonder verdere vertraging verhuizen en uitbreiden aan de Mauritsstraat. In combinatie met de ontwikkeling van circa 100 woningen op het bedrijven­terrein transformeert het gebied in een levendige buurt nabij het stadscentrum.”

Bijgevoegd was de vrolijke ondertekeningsfoto met wethouder Dennis Straat (VVD) en Johan Singeling (derde generatie van familiebedrijf). Laten we het maar een kwestie van ‘framing’ noemen.


Hier ons dossier over de zaak.