Granaat bij OFC-sponsor Jongens: man aangehouden

De politie heeft gister, 10 februari, een 20-jarige Amsterdammer aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij het plaatsen van een scherpe handgranaat op de Rolls Royce van OFC-sponsor Cor Jongens op 13 september 2019.

Jongens zag de granaat pas nadat hij van het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer naar zijn bedrijf in Oostzaan was gereden.

Dat meldt misdaadjournalist Paul Vugts vandaag in Het Parool. De man zou mogelijk gelieerd zijn aan een inmiddels verboden motorclub.

Lees ook: Politie onderzoekt links tussen OFC en aanslagen op Cor Jongens

De bewakingsbeelden van het parkeerterrein zijn morgen te zien in het programma Bureau NH van NH Nieuws. Twee dagen voordat de granaat was gevonden werd al een handgranaat achtergelaten bij het bedrijf van Jongens. Eind augustus was de auto van Jongens in Oostzaan beschoten.

Volgens Vugts vond Jongens, sponsor van de jeugdafdeling van OFC, dat er teveel aandacht en geld van OFC naar Zondag 1 ging, het team dat via Stichting Topvoetbal Oostzaan gesponsord werd door de omstreden geldschieter Marwan K. Volgens Jongens is er geen sprake geweest van een conflict maar van een ‘gemoedelijk gesprek’. Ook Marwan K. ontkent tegenover Vugts elke betrokkenheid.

Foto: Google Earth (parkeerterrein AZ)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *