Gratis camper-walhalla KFC

‘Een lekker ontbijtje, een warme douche, een drankje in de kantine…’ Gekscherend worden er plannen gemaakt voor ‘Camping KFC’ door de vrijwilligers van de voetbalclub.

Het toeristenseizoen is nog maar net begonnen en de camperplaats Zaandijk – Zaanse Schans stroomt over. Naar de overkant, en daar is de parkeerplaats van KFC.

Het staat vol zonder dat er voorzieningen zijn. De container van de club barst uit zijn voegen en de inhoud van de camper-wc’s worden gedumpt over het hek op het KFC-terrein.

Hoewel er via de website van Zaanstad wordt gemeld dat het geen officieel aangewezen camperplaats is: ‘maar uitsluitend bedoeld om daar een camper te parkeren om bijvoorbeeld de Zaanse Schans te kunnen bezoeken’ trekt niemand zich daar iets van aan.

Een vierdaagse ‘Regio-Amsterdam-Trip’ met de Amsterdam Card op zak was nog nooit zo goedkoop. Een gratis staplaats, wassen en tandenpoetsen op het station, en hup de trein in naar de hoofdstad.


UPDATE: Handhaving kwam, zag en ging weer weg.


Voor de toeristen is de situatie volkomen onduidelijk. Ze weten niet waar ze wel of niet mogen staan. KFC-voorzitter Tako Boelens laat weten dat de gemeente op de hoogte is en dat er een verbodsbord zal worden geplaatst. Voor komende zaterdag is er waarschijnlijk wel een probleem:

‘Er zijn zo’n 25 a 30 wedstrijden op een dag, en daarvoor heb je parkeerruimte nodig.’

Buiten de rotzooi en de parkeeroverlast zijn de toeristen best welkom op de club:

‘Ze zijn van harte welkom om een wedstrijd te bekijken of in de kantine iets te drinken.’

Petra Hoogkamer

Jan Leguijt signaleerde afgelopen zaterdag dit exemplaar ‘formaat stadsbus’.

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Siem van westen

  Hoe kan het dat er in het afgelopen (half) jaar nooit gehandhaafd is op deze plek terwijl anderen na dire dagen gesommeerd worden hun caravan, vouwwagen of camper naar een stalling te brengen?
  Op deze plek staan sommige campers reeds maanden en zijn er wekenlang campers geweest waarin mensen woonden!?
  Mag ik mijn vouwwagen ook hier weken neerzetten?

 • Siem van westen

  Mag iedereen die de komende paas eropuit gaat alvast zijn/haar voeertuig uit de ” verre” stalling ophalen en daar zolang zetten.
  Lekker dichtbij en geen gezeur over drie dagen!!

  Voor je deur krijg je commentaar
  Hier niet lijkt het!

 • Henk B

  Ook hier weer het al oude probleem. Er zijn prima regels maar de handhaving onbreekt.

 • Terence Schoolmeester

  Handhavers hebben het erg druk met het opmeten van schuttingen in Westerkoog. Dus vanuit die hoek zal geen actie komen

 • Herman Aartsen

  Je moet wel onderscheid maken tussen campers en caravans en vouwwagens Siem. Campers zijn motorvoertuigen en mogen dus gewoon parkeren aan de openbareweg. Dit in tegenstelling tot aanhangwagens als caravans en vouwwagens. Derhalve is er niets te handhaven wat de campers betreft.

  • Egbert Visser

   Klopt, alleen is er wel een verschil tussen het parkeren van een camper of het er in overnachten als dee op de openbare weg staat.
   Maar niemand heeft last van die campers en die mensen ruimen netjes hun rommel op.
   Gelukkig zijn we niet allemaal zo negatief als siem van westen en als KFC last heeft van die campers op het parkeerterrein dan trekken ze wel aan de bel.

  • Jaap Meeuwsen

   Eh,nee Herman.
   Zie beleid Zaanstad hierover :
   ” Een recreatievoertuig (zoals een caravan, kampeerwagen of aanhanger) mag niet langer dan drie dagen op de openbare weg staan. Als het recreatievoertuig verplaatst wordt naar een plek iets verderop, valt dit nog binnen dezelfde periode van drie dagen. Het recreatievoertuig mag niet hinderlijk of gevaarlijk voor het overige verkeer geparkeerd staan.

   Deze regels gelden niet alleen voor caravans, kampeerwagens en aanhangers, maar ook voor campers, trailers, autowrakken(geen APK of verzekering) en keetwagens.”

 • A. de Vries

  Jammer. Het stuk is erg negatief, deels tendentieus, en dat zijn de reacties van omwonenden vervolgens ook.
  Terwijl het hier toch gaat om toeristen, goed voor de plaatselijke economie en voor de werkgelegenheid.
  De voetbalvereniging kan er goud geld aan verdienen: zet er een bordje neer of een parkeermeter. En zorg dat de prijs om de camper te parkeren hoger is dan die van de ertegenover liggende camperplaats. Dan heb je een win-win situatie.

  • Merel Kan

   Vertel, meneer De Vries, tendentieus… Hoe en waar?
   Ik mis de onderbouwing in uw, deels tendentieuze, reactie.

   • A. de Vries

    Tendentieus, volgens de Van Dale: “(negatief) met een bep. bedoeling de waarheid verdraaiend: een tendentieuze berichtgeving”.
    Zo lees ik: “de container van de club barst uit zijn voegen en de inhoud van de camper-wc’s worden gedumpt over het hek op het KFC-terrein”.
    Nu ben ik al tientallen jaren (ook beroepsmatig) bekend met camperplaatsen, en wat blijkt vaak in de praktijk: bewoners die zélf moeten betalen voor het kwijtraken van hun afval gooien een paar volle zakken in de kofferbak van hun auto om die te dumpen in bijv. de container bij een sportveld.
    Simpel op te lossen, en dat zie je ook in binnen- en buitenland: ketting met hangslot op de container.
    En heeft al eens iemand geprobeerd om de inhoud van zo’n toiletcontainer óver een hek te gooien? Ik denk dat je er dan zelf volledig onder gespetterd zit!
    Tot slot de titel: “Gratis camper-walhalla”. Dan voel je de inhoud van het artikel al aankomen: er worden argumenten bij elkaar gezocht om een eind te maken aan het overnachten door campers.

    Terwijl, zoals ik al schreef, je er ook een win-win-situatie van kunt maken. Vraag er geld voor!

    • Merel Kan

     U neemt aan dat ik het begrip tendentieus niet ken? Uw reactie is niet alleen tendentieus maar ook vooringenomen.

     Zowel de volle container als de wc-inhoud-dump is vastgesteld door verschillende mensen (de container btw ook door mij). Geen verdraaiing daar.
     Wat betreft gratis: daar is geen speld tussen te krijgen. Over ‘walhalla’ valt te twisten, maar een plek waarbij je een openbaar toilet binnen handbereik hebt en in 15 minuten in het centrum van Amsterdam of op de Zaanse Schans staat, is wat waard.

     Verder schrijft u dat er argumenten bij elkaar worden gezocht om een eind te maken aan het overnachten door campers. U leest iets dat er niet is. In tegenstelling tot wat er door verschillende camper-sites beweerd wordt, mag je er niet 48 uur verblijven (niet op de camperplaats en niet op de parkeerplaats van KFC).

     De oplossingen die u aandraagt zouden een positieve draai aan deze situatie kunnen geven, maar dat heeft nul-komma-nul-noppes met de inhoud van bovenstaand artikel te maken.

 • Siem van Westen

  Campers hebben alles aan boord dus koffie,thee of eten zal,in/uit de camper komen. Restaurants verdienen er dus weinig aan. Het zijn geavanceerde wagens compleet met ovens, magnetrons ,tv , verwarming, airco, etc.etc .
  Ze verzorgen zichzelf. Daar zal de omgeving niet veel profijt van hebben.
  Het eniige probleem dat ze hebben is waar laat ik mijn vuil en chemisch toiletafval.
  En met ons super ov- netwerk is de rest van Nederland prima te bereiken.
  Het voordeel is dat men niet meer op de stoepen voor woonhuizen in het zonnetje gaat zitten of parkeren.
  Er komen er elk jaar meer en grotere!
  Iets waar wel rekening mee gehouden moet worden, want de berichtjes over de geweldige plek verdwijnen nooit meer van het internet dus…..

 • siem van westen

  wat is een kampeerwagen en wat is een camper??
  ze worden apart genoemd

  • Egbert Visser

   Is Siem van Westen nou zo naief of doet hij als of?
   Camper is het Engelse woord voor kamperwagen !

   Stelt meneer van Westen deze vragen ook bij het voetbal? Wat is het verschil tussen een keeper en een doelman of wat is het verschil tussen een penalty en een strafschop? !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *