Gratis dagtocht (geen addertje!)

‘Waar is het addertje onder het gras?’ Met het schaamrood op de kaken bekennen we dat het onze eerste vraag was. Want wie biedt er nou zomaar een gratis rondrit aan in een comfortabele touringcar? 

Wij zochten contact met Femke Botman van BTP Vervoer (en, nee dit is geen advertorial) en vroegen haar naar het wat, waar, wie, waarom en wanneer. 

Wat, waar en wanneer 

Femke biedt zondag 16 mei een gezellige gratis –gratis-gratis-gratis- rondrit aan naar Haarlem en omstreken. Iedereen die zin heeft in een gezellige dag kan in Wormer, Wormerveer en Zaandam vanaf 10:00 uur opstappen (in overleg, ook dat nog!) en zal tegen 15:00 uur weer worden teruggereden, na een fijn dagje waarbij je een hoop moois gezien hebt. Er wordt gestopt voor de lunch, die is op eigen rekening. Er zijn maximaal 45 zachte stoelen te vergeven). 

Wie en waarom

Femke kocht haar touringcar vrij vlak voor corona om goede tochten mee te ondernemen. Vorig jaar stond de zaak plots stil, maar bussen moeten rijden om in conditie te blijven. Die ritjes maakte ze in eerste instantie alleen, maar dat vond Femke zonde, dus ze besloot een beperkt aantal mensen mee te nemen: 

‘Ik heb toen een flyertje verspreid en ben mensen op straat gaan aanspreken of ze meewilden. Ik kwam door die 2 tochtjes erachter hoeveel eenzaamheid er onder vooral de ouderen was.’

Toen ze dat eenmaal ontdekt had is ze het blijven doen. 16 mei is dus niet de eerste rit die ze maakt, en er komen ook al mensen op herhaling. 

Femke rijdt omdat het moet, maar haar ingeving uit nood geboren bleek iets moois op te leveren voor mensen die toe waren aan een lichtpuntje. 

Hier vind je meer informatie over de tocht. 

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *