Gratis schouwrapport rond De Sluizen: #3 Achtergebleven rommel en ’tijdelijke’ oplossingen

De wil om anderen een handje te helpen schuilt aan de Zaan altijd onder een flinterdun knorrig laagje. Zaankanters hebben een mening, maar ook liefde voor hun omgeving. We zijn een betrokken volk met een kop erop. 

Het gebied rond de Sluizen van Zaandam is een tijd – een heel heel heel, héél lange tijd – een zorg geweest, maar er is opgeleverd en iedereen kan met een gerust hart op vakantie. Orkaankracht Eelco Aartsen en betrokken ondernemer Pieter Grandiek (die we stiekem ook een beetje Orkaankracht noemen), besloten het overbelaste ambtenarenapparaat te helpen door op eigen kosten een schouwrapport te maken van het werk. 

Wij plaatsen hun bevindingen in vijf handzame delen. Zaanstad, doe er je voordeel mee!

#3 Achtergebleven rommel en ’tijdelijke’ oplossingen

Touwtje

Dit touwtje… waarom? En wie houdt wie nu vast?

Steigerpijpenbordophang

Dit lijkt ons een definitief bord, verdient dat dan ook niet een definitieve bevestiging in plaats van een tijdelijke steigerpijpenframe?

Bewakingscamera

Bij het gemaal staat een bewakingscamera, bevestigt op een steigerpijpenstellage, bevestigd met wat bandjes en een blauw stukje hout aan de brugleuning. De bewakingscamera verderop laat zien hoe het hoort.

Beatrixbrugtroep

Bij de beatrixbrug staan nog 2 containers, achter de containers twee paaltjes en een vuilnisbak op betonnen voeten en losse bedrading waar het water uitliep toen we het oppakten. 

Op de Beatrixbrug zelf hangen deze klemmen nutteloos weg te roesten:

Vegen!

Op trappen, hoeken en luwte plekken ligt troep, sigaretten, zand etc. Een flinke bezem door het project heen is geen overbodigheid

Verfwerk

Op diverse plekken is het verfwerk al aardig toe aan een opknapbeurt.

Ongewenst groen

Wij zijn voorstander van vergroening, maar als de beplanting tussen de constructies doorkomt kan dat niet veel goeds betekenen en het geeft een slecht onderhouden indruk.

Container en speciekuip

Moet deze container hier echt staan? We hopen het niet, dus weg ermee graag. En die speciekuip al helemaal, opruimen die troep!

Morgen zal ons kundige inspectieteam in deel #4 de bruggen nader onderzoeken…

Deel dit artikel:

5 reacties

 • P. Hoogkamer

  prachig al dat groen.. niks aandoen. gaat mooi bloeien.

 • B. van de Stadt

  Het sluizencomplex is een niet onbelangrijk facet in Znstd, maar hetgeen daar door de schouwploeg gesignaleerd is speelt feitelijk in geheel de stad! Klachten of meldingen van één individu worden nagenoeg niet behandeld of gehonoreerd, uit betrouwbare bron heb ik eens vernomen dat een vraag over het herplaatsen van een hondenpoep bak niet word behandeld omdat er te weinig aanvragen kwamen, de verantwoordelijke ambtenaar laat kennelijk de vragen links liggen, waaróm is dat, is dit voor hem of haar om te scoren in’t kader van bezuinigen? Om nog maar niet te te spreken over het alom aanwezige groen op plaatsen waar het niet hoort, bijvoorbeeld de grasaren, dit is een gruwel voor hondenbezitters, de aren dringen in voeten, oren en neuzen en moeten vaak chirurgisch worden verwijderd. Deze onkosten komen dan bovenop de hondenbelasting die in deze streek ook niet mis is. Ergo, het lijkt mij tijd worden dat er een harde bezem door het ambtenarenapparaat gaat zodat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt die de burger verlangt.

 • G Docter

  Ik zit op het ogenblik in het huis van mijn dochter in Friesland.Kom in plaatsen en dorpen,maar dan kan Zaanstad nog wat leren wat netheid betreft.De Gem.Raad hoor ik alleen maar over woonkollossen die ze op een klein stukje grond willen bouwen.

 • M. Fox

  Het is niet alleen bij de Sluis een bende. Alles net buiten de gedempte gracht is een openbare vuilnisbelt aan het worden. Wil je een hippe grote stad zijn, inclusief bakfietsmoeders en knotjesmanmenschen, te dure wijntjes en grote woontorens? Zorg dan dat je ook dat je alles verder inricht volgens de grote stad regels. Niet 1 leuke dame van de gemeente die de vuilnisbakken op de gedempte gracht leegt met een karretje, maar een heel leger aan werknemers die al die zooi van achteloze bewoners en bezoekers aanpakt!

 • Bert Versteeg

  De punten die in deze aflevering van het schouwrapport worden genoemd hebben niet zoveel met het nieuwe werk rond de sluis te maken maar het is toch goed dat hier aandacht aan wordt besteed.
  De zwarte container op de laatste foto staat er al heel lang, die is van het gemaal en is om alle rotzooi die voor de roosters van de inlaat komt in te gooien, die metselkuip hoort in de container en niet er naast
  Het bord bevestigd aan steigerpijpen hangt er ook al een paar jaar en geeft de ingang aan van de Grootte Sluis maar ik ben het er mee eens dat er betere oplossingen zijn om het te bevestigen.
  Dan het schilderwerk, ik vraag me af op die leuningen sinds ze zijn geplaatst ooit eens zijn overgeschilderd.
  Misschien wordt het eens tijd voor een ander kleurtje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *