Zaanstad is een warm voorstander van echte burgerparticipatie. En als het gaat om Eelco Aartsen en Pieter Grandiek dan zijn ze daarin geslaagd. En hoe: meer betrokken initiatiefrijke burgers vind je niet snel. Daarbij mag je stellen dat ze zich hard -keihard- maken voor wat het hart van het Zaandamse centrum zou moeten zijn. 

De afgelopen dagen keken we met hen mee tijdens de uitgebreide schouw die ze afnamen in het gebied rond de sluizen van Zaandam. De eindconclusie van de heren is kort maar krachtig: 

Conclusie

Na vele jaren noeste arbeid werken de nieuwe sluizen. Het is een plek met potentie. Echter, er zijn nog veel punten die afgemaakt moeten worden, het moet opgeruimd worden, het moet bijgewerkt worden en er mag wel wat aan de aankleding gedaan worden. Als er dan ook nog wat aan de omliggende gebouwen wordt gedaan en er wat leuke horeca op of aan het complex zou verschijnen heeft Zaandam een sluizencomplex waar het trots op kan zijn. Tot die tijd is het helaas een armoedige en slonzig geheel.

Rapport

Hier vind je het gehele rapport

Oproep

Meerdere lezers zijn van mening dat deze schouw een vervolg zou moeten hebben. 50% van de mannen is nu met vakantie, maar Pieter en Eelco hebben laten weten open te staan voor suggesties. Mocht je vinden dat ergens in de Zaanstreek een afgebakend gebied(je) onderzocht moet worden, mail dan naar info@deorkaan.nl