Groen Geel blijft in Korfballeague

Groen Geel/IJskoud De Beste blijft ook volgend jaar op het hoogste niveau in de Korfballeague spelen. De uitwedstrijd tijdens Koningsnacht bij HKC in Hardinxveld-Giessendam werd met 20-24 afgesloten.

Door Dennis Dallinga

Trainer Daniel Harmzen:

“Dit is zo belangrijk voor de club en voor de groep. We kennen de situatie van eventuele spelers die weg zouden gaan als we zouden degraderen. Gelukkig hebben wij vandaag bewezen dat we het wel kunnen en nu gaan we het project doorzetten. We hebben er wel keihard voor moeten werken, maar onze reactie op het verlies van vorige week is knap. Nu eerst een feestje en dan donderdag het buitenveld weer op!”

Aanvoerster Lisanne de Bruin:

“Dit is zo lekker! De eerste helft waren wij wat onrustig, dat zal komen door de zenuwen en de spanning die hierop staat. Daardoor maakten wij ook wat communicatiefouten. Gelukkig weten wij later wel de rust te bewaren en gaan wij slimmer spelen en winnen wij hem vandaag weer. Nu feesten en dat gaat een lange nacht worden!”

Groen Geel, de ploeg van trainer Daniel Harmzen, had vorige week dinsdag verloren en afgelopen zaterdag gewonnen. Dit laatste duel zou bepalen wie er in de korfballeague zou blijven en wie er zou degraderen.

De score wordt al na 20 seconden geopend door Mark Klop van HKC, afgelopen zaterdag was hij bij Groen Geel nog goed voor 10 goals. Niet lang daarna zorgt Lindsy Krop via een strafworp voor de 1 – 1. Via scores om en om weten Marieke Duineveld en Carlo de Vries de stand op 4 – 4 te brengen. Via Thomas Schagen wordt het dan 4 – 5 en trainer Marrien Ekelmans van HKC ziet zich dan genoodzaakt om al te gaan wisselen. Via doelpunten aan de kant van Groen Geel komt de score dan op 4 – 7, en via Klop wordt het dan weer 7 – 7, met nog 12 minuten te gaan in de eerste helft. De doelpunten blijven om en om vallen en trainer Harmzen besluit dan om een time-out te nemen en wat wissels toe te passen. Vlak voor rust is het Klop die de stand op 11 – 10 zet, en beloofd het een spannende tweede helft te worden.

Groen Geel komt scherp terug na rust en trekt de stand meteen gelijk via Thomas Schagen. Aan de hand van Stijn Hoekstra en international Terrenc Griemink wordt het 12 – 15. Groen Geel weet de score dan nog verder uit te bouwen en zo lopen ze langzaam maar zeker weg bij HKC. De Vries schiet dan namens Groen Geel de 13 – 18 binnen. Met nog ongeveer 17 minuten te spelen is Mark Klop van HKC het niet eens met een beslissing van de arbitrage en loopt het andere vak in schreeuwend naar de scheidsrechters, die fluiten af en geven hem een groene kaart wat hem op een 5 minuten tijdstraf komt te staan. Groen Geel weet het dan op de juiste manier uit te spelen en het slotakkoord is wel voor HKC. Eliza Roest bepaalt de eindstand op 20 – 24, wat Groen Geel handhaving oplevert.

Door de winst van Groen Geel blijven zij in de korfballeague. HKC gaat spelen in de nieuwe tussenklasse die de naam ‘Korfballeague 2’ heeft gekregen.

Boven en onder (slideshow), foto’s van Gertrude de Vries korfbalfoto.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *