Vanavond (zaterdag) speelde GG/IJskoud de Beste een wedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen uit Capelle a/d IJssel in de korfballeague.

De wedstrijd begon rommelig voor de ploeg van trainer Daniël Harmzen, omdat in de wedstrijd van het tweede van Groen Geel daarvoor speelster Romy Knuppe geblesserd raakte. Even leek het op een blessure met haar nek, er moest zelfs een ambulance bijkomen, later vernamen wij dat het gelukkig goed met haar gaat.

Door: Dennis Dallinga en Edwin Kleiss

Groen Geel begon met de opening van de score aan de hand van Scott de Decker. Vlak daarna volgde een discussie tussen één van de scheidsrechters en Anouk Edens van KCC, wat resulteerde in een groene kaart voor haar, hierdoor mocht zij een tijdstraf van 5 minuten uitzitten. Daarna kon KCC heel snel uitlopen naar een 6-2 voorsprong. Daarna konden de Womers weer iets terugdoen, wat resulteerde in een 9-9 stand, met nog 2 minuten te gaan in de eerste helft. Er gebeurde van alles daarna, wat de trainer van KCC op een gele kaart kwam te staan. Daarna scoorde Demi van Oosten namens KCC de 10-9, wat ook de ruststand op het bord was.

Direct na rust was het van Oosten die het gaatje weer wist je vergroten tot 2. Groen Geel scoort dan aan de hand van Terrenc Griemink de 11-10. Het grote wisselen begon ook daarna, zowel aan de kant van de Wormers als de kant van de Cappellenaren. Carlo de Vries zorgt daarna dan voor de 12-12. Daarna is het stuivertje wisselen, echter is het KCC die steeds aan de score weet te blijven. Scott de Decker verlaat dan het veld en wordt gewisseld voor Thomas Schagen, die Groen Geel op een voorsprong weet te zetten. Daarna volgt er weer een groene kaart aan de kant van KCC. Bo Oppe weet dan namens de Capellenaren de stand weer gelijk te trekken, vanaf dat moment is het KCC wat de voorsprong weet vast te houden met nog ongeveer 4 minuten te spelen. Met nog 3 seconden op de klok volgt er nog een vrije bal voor Groen Geel, maar deze weten zij niet te verzilveren.

Speler Stijn Hoekstra na de wedstrijd: “Het was onrustig vandaag, met name in de eerste helft. 16 goals maken is te weinig, daar ga je geen wedstrijden mee winnen. Je had je vandaag veilig kunnen spelen, zeker met de resultaten van de concurrenten achteraf. KCC is geen misselijke ploeg, en je weet dat je hier punt voor punt moet pakken, maar dat lukte vandaag niet. 10 minuten voor het einde maar 1 goal maken, tsja… Volgende week thuis tegen Blauw Wit, ik heb geen idee hoe wij dat tegen hen gaan doen. In ieder geval met overtuiging de wedstrijd ingaan.”

Groen Geel staat momenteel 2e met 8 punten. Boven hen staat directe concurrent Blauw Wit. In deze degradatiepoule handhaven de nummers 1 en 2 zich direct, de nummer 3 speelt een Play-Down wedstrijd tegen de verliezend hoofdklasse finalist, de nummer 4,5 en 6 degraderen direct naar de nieuw te vormen tussenklasse.

Eindstand 17 – 16.