Groen licht voor Kraaien (misschien oranje)

De bouw van het Kraaiencomplex in Rooswijk (Zaandijk) kan toch doorgaan volgens Zaanstad.

Omdat er al een twee jaar geleden een ‘onherroepelijk geworden’ vergunning voor de Wet natuurbescherming (Wnb) is verleend zou de hockeyclub toch kunnen verhuizen.

Die vergunning – verleend op 20 juni 2018 – werd verleend onder het PAS, het stikstofbeleid dat later volgens de Raad van State in strijd met Europese en nationale regelgeving was. Omdat de vergunning daarvoor al is verleend, heeft dat geen gevolgen.

Wat wel gevolgen kan hebben, is dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland de vergunning kan intrekken omdat deze niet binnen twee jaar is gebruikt. De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) zou dat moeten doen. De kans acht Zaanstad klein:

“Dit gelet op het feit dat de OD NHN zelf de suggestie heeft gedaan om voor De Kraaien gebruik te maken van de verleende onherroepelijke Wnb-vergunning.”

Na raadpleging van twee advocatenkantoren (SWDV Advocaten en Envir-advocaten) en van Adviesbureau Antea, gaat Zaanstad de procedure doorzetten aldus wethouders Breunesse en Slegers, althans, er wordt “een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een clubhuis en de aanleg van sportvelden in afwijking van het bestemmingplan”. De procedure voor de omgevingsvergunning kan nog een half jaar duren.

Het nieuwe complex had aanvankelijk in maart 2018 in gebruik moeten zijn genomen. Problemen met vleermuizen, Noordse woelmuizen, rugstreeppadden, mussen en stikstof zorgden eerder voor vertraging. Lees hier ons hele dossier.

Boven het nieuwe clubhuis, onder het terrein vorig jaar.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Steven van 't Veer

    Hmm vreemd, vergunning is verleend onder regelgeving die later onwettig blijkt. De vergunning is daarmee niet wettig. Dat is één van de problemen die met het intrekken van PAS nog moet worden opgelost. Vergunning die onder PAS wel zijn gebruikt moeten achteraf worden gelegaliseerd.

  • L. Keuter

    Ik word moe van dat gezeik dat beesten of planten altijd het probleem zijn. Nee wij, de mens, zijn het probleem.laten ze lekker daar bij het wormerbad blijven zitten. Nog meer licht vervuiling en herrie in/aan een natuurgebied.

  • Schande dat een land als nederland niet in staat is redelijke afspraken te maken mbt normale europesche afsprapraken

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *