Groen Waterrijk van start op Forbostrook

Vandaag wordt het zuidelijke deel van de Forbostrook in Saendelft (Assendelft) overgedragen aan de Stichting Groen Waterrijk.

Dat stuk, het dichtst bij de Nauernasche Vaart, wordt de komende vijf jaar door Zaanstad uit de verkoop gehaald. Groen Waterrijk gaat daar een park met speelplekken, een hondenuitrenplaats en een evenemententerrein aanleggen.

De Forbostrook was aanvankelijk bedoeld voor woningbouw maar dat plan werd gedwarsboomd door bezwaren van Forbo. Ook latere plannen voor een school en sporthal sneuvelden. Het terrein ligt al tientallen jaren grotendeels braak. Op het noordelijke deel verkocht Zaanstad wel een deel van de grond voor de nieuwe Ar-Rahma moskee.

Het plan voor Groen Waterrijk was een initiatief van bewoners en werd concreet via een motie van VVD en GroenLinks die door een meerderheid van de raad werd gesteund.

Sponsoring

Voor de aan te leggen voorzieningen is nog geld nodig. De Stichting werd in de afgelopen periode gesteund door Zaanstad met € 2000, de Ar-Rahma met € 600 en individuele bewoners. Ook wil men geld via de ‘zwerfafvalvergoeding’ en via sponsoring ophalen. Totaal werd er tot dusver bijna € 7.000 opgehaald.

De ‘besloten’ overdracht vandaag is door wethouder Rita Noordzij aan Stichtingsvoorzitter Saskia Hille. Meer informatie over het plan op de website van Groen Waterrijk.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *