Groene superhelden: Van Gogh-Populieren bedankt!

Ze staan met hun poten stevig in de modder dag en nacht keihard voor ons te werken, maar ze geven geen kik.

Zaanse bomen zijn uit het juiste hout gesneden. Met de huidmondjes op hun blad happen ze onze vuile lucht naar binnen waarna ze het uitademen als pure zuurstof.

Helden zijn het, terwijl ze zichzelf niet snel op de bast zullen slaan. Daarom doen wij dit voor ze: elke week zet Monique Zonneveld van de Facebookpagina Bomen in de Zaanstreek een exemplaar in het zonnetje.

Deel 3 (Misschien is hier de titel ‘Boomweggers’ op z’n plaats?)

Een lach en een traan voor de populieren op de Vincent van Goghweg in Zaandam!

Populieren op de Vincent van Goghweg: bedankt voor jullie schoonheid. De jarenlange statuur, grandeur, de frisgroene blaadjes in de zomer die alle kanten op ritselen… Jullie maken het tot een feest om door deze straat heen te fietsen. Ook voor automobilisten is het een eer om verwelkomt te worden door deze overdadig mooie groene werkers.

Bomen Vincent van Goghweg populieren op nominatie voor kap (7)Helaas breng ik slecht nieuws: het einde is in zicht. Voor jullie is geen plaats in de nieuwe inrichting van de Vincent van Goghweg. Er is een kapvergunning aangevraagd. Eikenbomen nemen jullie plek in of er moet een wondertje gebeuren.

Veranderingen hou je niet altijd tegen. Populieren staan symbool voor spraakzaamheid, goede kameraadschap en bescheidenheid. Dat zijn jullie voor mij en vele Zaankanters geweest. Daarom: bedankt populieren! Voor alles.

Bezoek de bomen in het echt op je fietst, of hier vanachter je computer.

En hier is informatie vinden over populieren.

Alle voorgaande bomen zijn terug te vinden op Zaanse Bomen-kaart van De Orkaan!

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Cornelis wijngaarden

  Echt heel erg zonde !! Onnodig vind ik , deze bomen passen precies in zo’n straat !! Ik snap überhaupt dit college niet .
  De wethouder die nu openbare ruimte doet waaronder ook het openbaar groen valt stapt van haar partij principes af en heeft nu ook al alle struiken in de plantsoenen laten verwijderen . Echt in mijn ogen de slechtste wethouder die we ooit gehad hebben die beslist over het openbaar groen . Ze heeft alles de nek omgedraaid !! Hopen dat dit college gauw valt en dat we op beheer een wethouder krijgen die zich wel inzet vanuit zijn hart voor het openbaar groen !!

 • Greetje van Roon

  mooi verhaal over onze populieren…onze omdat wij ook graag willen mee beslissen over jullie….kap ermee!!!!

 • bianca

  Bomen hebben nu eenmaal, net als mensen, geen eeuwig leven.
  Ik weet niet of je iedere dag over het fietspad gaat maar het is er levensgevaarlijk.
  Ook tijdens storm moet je er niet zijn,de takken die er uit valen geven vervelende verwondingen.
  En natuurlijk de eiken zijn niet meteen net zo groot als de populieren nu zijn maar dat waren de populieren ook niet toen ze gepland werden.
  DUS een prima beslissing vanuit een GROEN hart genomen

 • Nathalie

  Vind het ook niet erg dat ze weg gaan want net wat Bianca zegt het fietspad is door de bomen continu een erg gevaarlijk fietspad en ik spreek uit ervaring heb er zelf een zwaar ongeluk gehad met de scooter door los liggende tegels en moet er nog steeds dagelijks overheen rijden met mijn hard in de keel dus ben heel blij dat ze eindelijk er wat aan gaan doen niet alleen voor de fietsers maar ook voor het ovirege verkeer meschien dat de auto’s dan ook een keer stoppen als het stoppen voor de voetGanges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *