Driebergen – Groen Geel moest donderdag 17 maart een doordeweekse wedstrijd inhalen tegen één van hun directe tegenstanders, Dalto/Klaverbladverzekeringen.nl

Door: Dennis Dallinga

In de eerste paar minuten kwam Groen Geel op een 0 -2 voorsprong, maar direct daarna kwam Dalto knap terug naar 3 – 3 aan de hand van een fantastisch spelende Mathijs den Ouden. Daarna kwam Groen Geel weer op voorsprong door aanvoerdster Lisanne de Bruin. Zij zorgde eigenhandig met 2 knappe doelpunten voor een 3-5 voorsprong. Dit was echter de laatste voorsprong voor de Wormernezen in de eerste helft. Het spel werd slordig, te gehaast en daardoor werden er een hoop kansen gemist. Bij een achterstand van 9 – 6, besluiten coaches Germans en Muller een time-out te nemen. Dit had echter niet het gewenste resultaat en er werd gerust met 14 – 11.

Direct na rust kwamen de bezoekers terug naar 1 punt verschil door wederom een doelpunt van de Bruin en Lindsy Krop. Daarna werd er vechtlust getoond en werd het spel duidelijker en overzichtelijker voor de Groen Gelers. Via 16 – 16 ging het spel en de doelpunten golvend op en neer. Via het grote wisselspel probeerde zowel de coaches van Groen Geel als die van Dalto het spel te ontregelen. Via 19 – 19 weet Fenna Jagtman uiteindelijk een gaatje te slaan van 2 doelpunten, met nog 13 minuten te spelen. Dalto weet niet dichterbij te komen en Groen Geel wint uiteindelijk met 24 – 26. Matchwinneres was Lisanne de Bruin met 7 doelpunten voor Groen Geel.

“We spelen de eerste helft echt belabberd,” aldus de Bruin. “We staan er 3 achter en dan denk je halverwege de eerste helft oei, gaan we dat nog rechttrekken. In de rust is er benadrukt dat we de afspraken moeten uitvoeren. Gelukkig weten we het om te draaien en is ons voordeel te beslissen. Nu even een weekje niets en dan gaan we ons opmaken voor Blauw-Wit Amsterdam.”

Coach Germans: “We moesten veel energie geven en hard werken, maar dat geeft niet. Daar houden we van.” Hij vervolgt: “In de 2e helft komen we onze afspraken na en gaan wij het gemaakte plan uitvoeren. We jagen Dalto dan op en komen in onze flow terecht, ik heb nooit gedacht dat we hier met verlies weg zouden gaan. We kunnen nu gelukkig niet meer rechtstreeks degraderen, de wedstrijd tegen Blauw-Wit is belangrijk, maar tegen KCC is cruciaal. Die moeten we met 2 punten verschil winnen.”

Door de winst van Groen Geel is Dalto zo goed als zeker gedegradeerd. 26 maart wacht voor GG nog de wedstrijd tegen Blauw-Wit Amsterdam (zij staan 1e momenteel) en op 2 april de wedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen (zij staan momenteel 2e). De nummers 4, 5 en 6 degraderen direct. De nummer 3 speelt een best of 3 play-off wedstrijden tegen de verliezend hoofdklasse-finalist. De nummers 1 en 2 handhaven zich direct en komend volgend jaar weer uit in de Korfballeague.