Groeten uit… Zaandam (#1)

Het gebeurt niet vaak – zelden eigenlijk – maar gister kregen we een ansichtkaart in de brievenbus. ‘Zaandam’ stond erop, groeten uit Zaandam dus.

Toevallig (maar bestaat er zoiets als toeval?) struikelden we in ons fotoarchief over een veel oudere ‘Groeten uit Zaandam’. We legden beide kaarten onder de scanner en zetten ze hieronder.

De moderne (van de firma Paperclip) laat twee plaatjes van de Zaanse Schans zien, een foto van het nieuwe Stadhuis en het gebouw op de hoek van het Rustenburg en de Gedempte Gracht (helemaal onder).

De nieuwe laat ook het Rustenburg zien (hadden we al gezegd dat toeval niet bestaat?). Eén keer Noord (dus ongeveer op de plek waar nu het nieuwe gebouw staat) en één keer Zuid (we zien een parkje, waar is dit?). Kennelijk was het Rustenburg destijds (wij schatten begin vorige eeuw) een pittoreske plek waar je ansichtkaartenfoto’s kon maken. En nu dus ook een beetje.

Zijn er nog ansichtkaarten met Groeten uit Zaandam (Koog a/d Zaan, Oostzaan, Wormer, Zaandijk, Westzaan, Wormerveer, Krommenie of Assendelft)? Stuur ze aan De Orkaan, Houthavenkade 5, 1506 PC Zaandam. Wij maken er een stukje van!

Rustenbrug Noord en Zuid (begin 1900)
Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *