Grootste lego-schip ter wereld naar De Golfbreker!

Joshua uit groep 5A en zijn broertje James uit de kleutergroep van basisschool De Golfbreker uit Koog aan de Zaan wisten prima redenen op te sommen waarom het allergrootste lego-schip van de hele wereld naar hen toe zou moeten komen.

Joshua vond het niet meer dan redelijk, omdat hij al heeel vaak met de boot naar Engeland is geweest en het leuk vindt om aan alle kinderen van school te laten zijn hoe de boot er uitziet. En of dat nog niet genoeg is, ook omdat James en hij heel erg van Lego houden.

James had een didactische reden: hij wil aan iedereen uit zijn klas laten zien hoe de auto’s en vrachtwagens in de buik van de boot rijden.

Ze stuurden de argumenten naar DFDS Seaways, de grootste ferrymaatschappij in Noord-Europa, die het schip liet bouwen. Daar konden ze niet op tegen zoveel logica. Daarnaast is de naam van de school natuurlijk ook wel heel passend.

Morgen, vrijdag de 14e dus, komt! Het! Schip! Langs! En dan kan James dus tonen dat de auto’s via de bips de buik in gaan! Hier een time-lapse van de bouw.

Dit jaar bestaat DFDS Seaways 150 jaar, waarvan al 50 jaar in Nederland. Aan de bouw van het giga-schip droegen alle 7.000 medewerkers een steentje bij. Het toert nu door Nederland en gaat een select aantal scholen langs voordat het tentoongesteld wordt in de jaarbeurs in Utrecht van 18 tot 24 oktober.

Met dank aan Jan Leguijt voor de tip!

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *