Grootste Zaanse wietplantage sinds 2014 gevonden

In een woning aan de Zuiderweg in Wijdewormer troffen agenten maandag een grotendeels ontmantelde hennepkwekerij aan.

Vanaf 2014 houdt De Orkaan de vangsten bij, maar zo’n grote waren we nog niet tegengekomen.

Er waren 1525 stekken achtergebleven, inclusief geknipte moederplanten. Maar in totaal hadden in totaal ruim 5200 stekken en 285 moederplanten gestaan. Aanhoudingen in deze zaak zijn nog niet verricht.

In de wietteelt worden van de moederplant takjes afgesneden die opnieuw tot plant worden opgekweekt, die kunnen een nieuwe moederplant worden of worden geoogst. Een stek is dus gewoon een klein plantje.

Samen ging het dus om 5485 planten/plantjes. Dat is volgens ons een record.

In december 2014 werden in meerdere plantages in Assendelft aan de Industrieweg 2000 planten aangetroffen. Het record van 2015 werd in Wormerveer gevestigd waar in mei tijdens een brand aan de Rosbayerweg 2400 planten werden aangetroffen. In 2015 was de grootste vangst tot dusver 515 planten in Assendelft.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Broekjevol de 3e

    Hebben jullie ook wel eens proberen te berekenen wat dit kost aan belasting geld?
    Een groot gedeelte, zo niet alle zouden verdwijnen wanneer teelt wettelijk geregeld zou zijn en coffeeshops een nette registratie bij zouden houden waar ze hun spul vandaan zouden krijgen.
    Zou een hoop belasting geld, werkgelegenheid en meer veiligheid opleveren.

  • Jan Schoen

    Ach, alle illegale wietplantages zijn te danken aan het idiote beleid van de overheid. Dat krijg je wanneer wietverkoop in koffieshops wordt toegestaan, maar het produceren ervan niet! In feite zet de overheid aan tot criminaliteit. Volgens de wet is dit strafbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *