Grootverdiener (flitspaal)

Deze paal zette in de periode 1 mei 2019 t/m 31 augustus 2019 samen met z’n broertje aan de overkant van de Provincialeweg (N203) in Krommenie 21.684 auto’s en motorfietsen op de foto.

De bestuurders kregen bijna allemaal een boete voor te hard rijden (je mag daar 50), 381 reden (ook) door het rode licht.

De palen zijn de meest actieve flitsers in Noord-Holland. Geen enkele andere paal in deze provincie haalde de 10.000 in deze 4 maanden.

Vergeleken met deze twee grootverdieners zijn de flitspalen bij de Thorbeckeweg en Dr. J.M. den Uylweg (kruispunt Wibautstraat) middenstanders: samen ruim 11.000 overtredingen, ook bijna allemaal voor te hard rijden (ook daar is maximaal 50 toegestaan).

De palen bij de Guisweg zijn kleuters: samen niet meer dan 764 boetes, meer dan de helft overigens voor het negeren van het rode licht.

Als de palen dat het hele jaar volhouden komen ze samen op ruim 100.000 bekeuringen in 2019. Kassa!


Meta: de gegevens komen van de website van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de posities van de palen van de log-files van de politie (4003 en 4004 bij N2013, 3894 en 3561 bij Thorbeckeweg en 3826 en 3827 bij de Guisweg; de foto is van Google Streetview (2018).

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Die na/voor de Joopbrug is inderdaad ook een killer.
  Inleveren geblazen, conform zijn gedachtengoed.

 • Egbert Visser

  Die palen staan daar er al jaren! Onbegrijpelijk dat er nog zoveel mensen daar te hard of door rood rijden.
  De palen op de foto zijn die bij de Krokodil maar in Krommenie zelf staan er bij de stoplichten ook flitspalen, hoeveel brengen die op?

  • De Orkaan

   Op de foto de paal tussen tankstation en stoplichten bij spoorwegovergang en Vlietsend. Als er al een paal bij de Krokodil staat (op het grondgebied van Zaanstad) levert die geen boetes op die in het overzicht van het ministerie voorkomen.

 • Dick van den Dobbelsteen

  Verkeerde paal gefotografeerd. Juiste informatie.
  Ik rij zomers heel vaak over de provinciale weg door Krommenie richting strand (en terug ). Ik weet van de flitsers. Al jarenlang koploper betreft bekeuringen in NH.
  Rij daar dan ook bewust rechts en nooit harder dan 53 km per uur.
  Hoeveel auto’s mij dan nog links passeren……En nog hard ook.
  Vast automobilisten die daar onbekend zijn.
  Ook veel buitenlanders, die hebben daar waarschijnlijk geen erg in. Of……worden niet bekeurd. Ze zouden eigenlijk na moeten gaan waar alle bekeurden vandaan komen. Automobilisten uit onze omgeving, weten ondertussen toch wel hoe het in Krommenie met de flitsers gesteld is?

 • Siem van Westen

  Apart om te zien dat de ene paal beter presteerd dan de ander, terwijl ze precies hetzelfde doel.
  De prestatie wordt niet door de paal geleverd maar door de wetsovertredersdie op de ene plek stommer zijn dan op de andere.
  Degene die bePAALd waar die palen komen doen het soms beter.
  De weginrichters doen het beter of slechter waardoor de arme bestuurders de neiging krijgen het gaspedaal leifkozend iets dieper in te drukken.
  De palen doen niks beter of slechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *