Grote Bonte Specht: ‘Hoppa!’

‘Ik word weleens ‘de meest algemene specht van Nederland’ genoemd. Dat doet pijn. Weet je, ik heb ingebouwde schokdempers in mijn kop om mijn keiharde hakwerk te kunnen doen, maar die beschermen me niet tegen dat soort opmerkingen. Wie wil er nou ‘algemeen’ gevonden worden? We worden gewoon in de hoek van de grijze muizen geplaats, al dragen we nog zo’n malle rode broek. 

Om een beetje op te vallen, roffel ik sinds kort ondersteboven, en hoppa… dat had direct resultaat: Pauli van Oort bewonderde me en legde vast hoe ik werk.’ #trots

Deel dit artikel:

4 reacties op Grote Bonte Specht: ‘Hoppa!’

 1. Caroline Boone schreef:

  Mooi!

 2. Ineke Puls schreef:

  Vorig jaar een nest met Spechten in onze Berk gehad. Eerst weken lang hakken en breken om de woning te bouwen en daarna toen de eieren uitgekomen waren was het net een machinekamertje om te horen. En dan ineens is het over. Uitgevlogen !!
  Was heel leuk om het mee te maken.

 3. Rob Klein schreef:

  “Algemeen” is niet per definitie gelijk aan “gewoontjes”!

  We hebben hier regelmatig spechten te gast, vanuit het Vijfhoekpark of misschien de begraafplaats, en het blijven prachtige beesten.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.