Grote Schoonmaak van Fietsersbond in Houtveldtunnel

De Fietsersbond gaat op 11 april de Houtveldtunnel schoonmaken. De bond is blij dat de fietstunnel bij het station open blijft maar omdat de zaak er verwaarloosd uitzien en er overal spinnenwebben hangen, is een grote schoonmaak noodzakelijk.

De Fietsersbond wil graag dat het besluit om de tunnel open te houden definitief wordt. De fietstunnel wordt dagelijks namelijk door veel fietsers gebruikt. De Buiging (de nieuwe fietsroute naar het centrum) is niet geschikt om voor alle fietsers als route te dienen. De Buiging ligt erg hoog zodat fietsers een behoorlijke klim moeten maken om over de sporen en de weg heen te komen.

fietsersbondDe tunnel moet ook gehandhaafd worden omdat brommers op de Buiging veel overlast voor voetgangers zullen geven. Aan de centrumkant kruisen de brommers enkele malen voetgangersstromen van de Gedempte Gracht en de Hermitage naar het station. Brommers moeten volgens de Fietsersbond op de Slinger en Buiging verboden worden en kunnen dan gebruik maken van de Houtveldtunnel.

Daarnaast is de Houtveldtunnel voor bewoners van de Westzanerdijk de snelste en gemakkelijkste verbinding met de binnenstad. Dit geldt ook voor fietsers die uit Zuid-Westzaan komen. Vanuit de tunnel kan het fietspad van de Provincialeweg bereikt worden. De Buiging biedt die mogelijkheid niet.

De gemeente Zaanstad draagt een steentje bij door voor pionnen en afzetlint te zorgen. De schoonmaakactie begint om 10.30 en duurt tot 12.30.

Hieronder nog eens het filmpje dat De Orkaan maakte toen zij als eerste het nieuws over het openblijven van de tunnel kon bekendmaken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *