Grote stroomstoring treft Zaanstreek

Basisschool de Westerkim heeft de ouders ge-smst dat de kinderen thuis mogen blijven totdat er weer stroom is. 

Delen van Assendelft, Oostzaan, Westzaan, Wijdewormer en Zaandam zijn vanmorgen vroeg getroffen door een grote storing in de centrale aan de Hemweg in Amsterdam.

Van waaruit wij typen zijn normaal de Era-flats een baken van licht. Nu is het donker. Ook ontvangen wij kaars-foto’s uit het centrum van Zaandam. Mensen zitten zonder verwarming, kunnen niet douchen, niet starten met een kop koffie, de verkeerslichten werken niet en de straatverlichting is uit.

Het treinverkeer is ernstig gehinderd: er rijden geen treinen van en naar Amsterdam omdat er geen seinen en wissels kunnen worden bediend. De VID (VerkeersInformatieDienst) meldt problemen voor het verkeer rond Amsterdam.

Het is nog niet bekend hoe lang het gaat duren.

Mensen kunnen gelukkig nog wel twitteren:

58 jaar geleden werd de centrale aan de Hemweg feestelijk geopend:

foto linksboven: Sjors Mercx

 

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Huibert Latenstein

    Had ooit zo’n wegwerp zaklantaarn voor dergelijke gevallen. Ga eens kijken of die dingen nog te koop zijn.

  • Pieter Ruig

    Het deed mij denken aan de hongerwinter van 1944 toen was de elektra al uitgevallen. Mijn moeder had nog een petroleumlampje, dat zetten ze op tafel. Toen hebben mijn zussen en ik het lichtje per ongeluk uitgeblazen. Mijn moeder kwaad want ze had nog maar een paar lucifers. Ook toen na oorlog voor het eerst de stadsverlichting brandde heeft op mij een onvergetelijke indruk gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *