Handhaving bij Camping Zaandijk Zaanse Schans (of eigenlijk dus niet)

Handhaving kwam wel op bezoek bij de camping achter station Zaandijk Zaanse Schans. Ze reden erop en reden weer terug… ‘niks aan te doen’.

Gister schreven we al over het (gratis) kampeerterrein dat dagelijks bomvol staat met niet alleen dagjesmensen maar ook met semipermanente bewoners.

Het naastgelegen KFC lijdt onder de overlast. Omdat er geen voorzieningen zijn wordt het vuilnis in de container van KFC gedumpt terwijl de inhoud van de camper-wc’s over het hek bij de voetballers gaat.

Handhaving kwam dus. Maar reed onverrichter zake weg: ze konden niks doen. Nummerborden checken en morgen weer langs rijden zou geen bewijs opleveren dat ze er geslapen hadden.

’s Avonds of ’s nachts controleren was kennelijk ook geen optie. Hieronder een filmpje waar niks gebeurt (behalve een heen-en-weer rijdende handhavingsauto).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Rienk Spiekstra

  Gisterochtend stonden er een tiental campers vooral met GB kentekens. Rond 11.00 liep een grote groep richting Guisweg. Om 11.30 waren alle campers leeg, dat wil zeggen, ramen waren niet verduisterd en er waren geen mensen te bekennen. ’s Avonds om 22.30 stond er geen enkele camper meer. Zij hebben het openbare parkeerterrein dus als parkeerterrein gebruikt. Vanochtend stonden er een 20-tal vanuit diverse landen. Veel campers hadden fietsen nog op de camper of er naast staan. Benieuwd wat er vanavond op het parkeerterrein staat.

  • Rienk Spiekstra

   Ter aanvulling: Gistermiddag rond 12.30 stonden er dus 20 campers. Toen ik er ’s avonds rond 0.15 uur langs reed stonden er 3. Daarvan in elk geval één die er in het begin van de middag niet stond. Die blokkeerde de papiercontainer waar ik ’s middags nog papier in had gedaan. Ook de camperparkeerplaats was overigens overvol met ook 2 campers op de reguliere parkeerplaats bij het station.

 • Siem van Westen

  Na een eerste ophef over de campers is iedereen weer in slaap gesukkeld?
  Er staan nu alweer enkele weken een aantal dezelfde campers op deze plek dus geen dagjes-bezoekers van de Schans.
  De grote zilverkleurige staat er al weer ruim 1,5 week en de ambulance nogsteeds na maanden.
  Ik zag bij de boerencamping in wormer 1 camper staan! Maar ja daar moet je naast je overnachting ook nog toersistenbelasting betalen. Dus leve de camping achter het station Zaanse Schans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *