Harrie van der Laan lijsttrekker POV in Zaanstad

De huidige fractievoorzitter van de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) in Zaanstad, Harrie van der Laan, wordt lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Van der Laan was ook in 2018 lijsttrekker.

Op de eerste vier plekken van lijst 2 staan de huidige fractieleden van de POV, behalve Van der Laan zijn dat Ton Brekelmans, Jaap Keijser en Perry van der Velden.

De partij kwam met Ton Brekelmans in 2010 in de raad, in 2014 en 2018 werden 4 zetels behaald. De partij laat weten in het persbericht:

“De fractie en het bestuur hebben vertrouwen dat met Harrie de resultaten van de afgelopen jaren doorgezet kunnen worden. In 2014 is de partij van 1 naar 4 zetels gegroeid en in 2018 zijn deze vier zetels behouden.

Onder het motto ‘Zaanstad verdient beter’ hopen wij in 2022 de groei van de partij te kunnen realiseren met betrokken (kandidaat) raadsleden die zich tot het uiterste willen inzetten voor inwoners van Zaanstad.”

Van 15 partijen die meedoen met de verkiezingen in Zaanstad zijn nu de lijsttrekkers bekend:

De Socialisten – de drie voormalige SP-leden – doen niet mee te doen met de komende verkiezingen. Ook LZ zal niet meedoen, fractieleider Marianne de Boer is inmiddels overgestapt naar DZ. Tyler ter Meulen die aanvankelijk de lijst van Lokaal Zaans zou aanvoeren, wilde overstappen naar Forum voor Democratie waarna hij bij LZ aan de dijk gezet werd. FvD heeft aangekondigd niet mee te doen in Zaanstad. Er is een kersverse afdeling van Bij1 in de Zaanstreek, maar die partij gaf aan dit jaar nog niet te willen doen. De Partij voor de Minima heeft haar naam niet geregistreerd bij het stembureau in Zaanstad, voorman Derk van Tongeren heeft gezegd nu mee te willen doen met een blanco lijst.

Tot eind van deze maand kunnen partijen die in de Tweede Kamer of Provinciale Staten zitten zich aanmelden met een lijst in Zaanstad, Wormerland of Oostzaan. Ook is er de mogelijkheid om met een blanco lijst (zonder partijnaam) mee te doen.

Foto: POV (Judith de Lange)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *