Vanmiddag had Westzaner Harry Slinger een gesprek met wethouder Sanna Munnikendam over het conflict dat Slinger met Zaanstad heeft over de betaling van leges voor zijn zonnepanelen.

Slinger had zoals hij De Orkaan meldt “in mijn boosheid en wanhoop in de media de uitspraak gedaan dat ik onze auto in het stadhuis zou parkeren.”

Daar zegt de volkszanger nu het volgende over: “medewerkers van de gemeente die zich op wat voor manier dan ook door mij bedreigd voelen bied ik bij deze mijn oprechte excuses aan.”

In het gesprek dat vanmiddag met wethouder Sanna Munnikendam en hoofd sector Service plaatsvond, vertelde mevrouw Munnikendam “dat er medewerkers zijn die zich door mijn uitspraken in de media bedreigd voelen en dat de gemeente dat niet tolereert. Bij herhaling zullen er maatregelen tegen mij genomen worden.”

In 2015 vroeg het echtpaar Slinger een vergunning aan om zonnepanelen op het dak van hun historische woning in Westzaan te plaatsen. De rekening van elfhonderd euro vinden ze onterecht. Die leges is namelijk in 2017 afgeschaf. De gemeente stelde dat leges niet met terugwerkende kracht kan worden afgeschaft: “Het was toen verplicht om voor het plaatsen van zonnepanelen op monumenten een vergunning aan te vragen”.

De wethouder wilde volgens Slinger niet meer ingaan op het dossier, “dat was voor de gemeente gesloten. Volgens de wethouder had iedereen die voor 2017 vergunning voor zonnepanelen had aangevraagd die leges betaald. Kortom: de uitspraak bleef dat wij de leges gewoon moeten betalen. Mogelijk is er de komende week nog een vervolgoverleg.”

Intussen zit Slinger met de vraag wie er wel betaald heeft, want volgens hem heeft iedereen ze gewoon geplaatst….