Slinger zegt sorry, betaling niet van de baan

Vanmiddag had Westzaner Harry Slinger een gesprek met wethouder Sanna Munnikendam over het conflict dat Slinger met Zaanstad heeft over de betaling van leges voor zijn zonnepanelen.

Slinger had zoals hij De Orkaan meldt “in mijn boosheid en wanhoop in de media de uitspraak gedaan dat ik onze auto in het stadhuis zou parkeren.”

Daar zegt de volkszanger nu het volgende over: “medewerkers van de gemeente die zich op wat voor manier dan ook door mij bedreigd voelen bied ik bij deze mijn oprechte excuses aan.”

In het gesprek dat vanmiddag met wethouder Sanna Munnikendam en hoofd sector Service plaatsvond, vertelde mevrouw Munnikendam “dat er medewerkers zijn die zich door mijn uitspraken in de media bedreigd voelen en dat de gemeente dat niet tolereert. Bij herhaling zullen er maatregelen tegen mij genomen worden.”

In 2015 vroeg het echtpaar Slinger een vergunning aan om zonnepanelen op het dak van hun historische woning in Westzaan te plaatsen. De rekening van elfhonderd euro vinden ze onterecht. Die leges is namelijk in 2017 afgeschaf. De gemeente stelde dat leges niet met terugwerkende kracht kan worden afgeschaft: “Het was toen verplicht om voor het plaatsen van zonnepanelen op monumenten een vergunning aan te vragen”.

De wethouder wilde volgens Slinger niet meer ingaan op het dossier, “dat was voor de gemeente gesloten. Volgens de wethouder had iedereen die voor 2017 vergunning voor zonnepanelen had aangevraagd die leges betaald. Kortom: de uitspraak bleef dat wij de leges gewoon moeten betalen. Mogelijk is er de komende week nog een vervolgoverleg.”

Intussen zit Slinger met de vraag wie er wel betaald heeft, want volgens hem heeft iedereen ze gewoon geplaatst….

Deel dit artikel:

3 reacties

 • luttik

  Ambtenaren raken geïrriteerd als je ze wakker maakt. (Uitspr: Erik E. Schmitt). Toch al getergd en vol opgekropte vragen valt het als burger niet mee om geen irritatie te op te wekken bij luitjes wier eitje dun is geschild. Hou je maar sjakies, Harry en kassie-an. Anders haal je die dingen toch weer van je dak af? Opnieuw aanvragen en zonder leges plaatsen.

 • Peut

  Ik heb in 1994 de CD “Het allerbeste van Drukwerk” gekocht voor iets meer dan 24 gulden. Nu kan je deze CD ophalen voor minder dan 5 euro.

  Kan ik nu 7 euro terug krijgen van H.Slinger & Co.? Volgens de logica van Harry moet dit mogelijk zijn.

  Mijn vader kocht in 1975 een kleuren-tv van Philips voor 2.700,- gulden. Met 51 cm beeld. Nu koop je een lel van een led-tv voor 450 euro. Of nog minder.
  Zou Philips bereid zijn om het prijsverschil te vergoeden? Graag 1.000 euro overmaken aan mijn moeder, Philips!

 • luttik

  Appels en peren en pruimen zijn toch verschillende vruchten? Dus geen tv’s vergelijken met zonnepanelen.
  Kijk, dan ben je als milieuluefhebber er lekker vroeg bij met die zonnepanelen. ZNSTD wilde toen nog rijk worden van mensen die vooraan stonden met die dingen. Daarna ging ZNSTD ze zelfs collectief inkopen.
  Dus voelt dhr. Slinger zich in zijn kuif gepikt. Begrijpelijk. Misschien een goeie als ZNSTD zou besluiten om al die mensen die het in een vroeg stadium goed voorhadden met het milieu de leges terug te geven. Zoiets heet een coulanceregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *