Havenstraat praat mee over ‘olie’-scenario’s

Eigenlijk wil Zaanstad dat Oliehandel Van Megen op den duur weggaat van de Havenstraat in Zaandam. De Zaanoever zou dan op dat stukje meer ruimte voor recreatievaart bieden.

Ook een deel van bewoners van de Havenstraat is voor verhuizing omdat ze last hebben van de vrachtauto’s die voor de bevoorrading zorgen. Morgen gaan ze praten met de gemeente en Van Megen over oplossingen.

Van Megen wil eigenlijk niet verhuizen maar zou een nieuwe plek aan de Gerrit Bolkade in de Wim Tomassenhaven ook wel een een goed idee vinden. In dat geval blijft alleen de bevoorrading van recreatievaart aan de Havenstraat. Dus minder vrachtauto’s: 2 per week (en in de wintermaanden minder) in plaats van de 9 van nu.

Uit de documenten van de gemeente blijkt dat de gedeeltelijke verhuizing een dure (ongeveer € 900.000) en ingewikkelde operatie is. Zaanstad moet minstens de helft van dat bedrag betalen.

Het alternatief is de activiteiten van Van Megen te handhaven op de Havenstraat maar met een groter bunkerschip dat niet via de weg maar via het water wordt bevoorraad. Alleen de voorraad voor de recreatievaart komt via de weg (dus 2 vrachtauto’s per week). Deze oplossing kost Zaanstad niks.

Buurtbewoners die zijn uitgenodigd mogen meepraten in het Waslokaal op het Hembrugterrein.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *