Heb jij volgend jaar meer zorg nodig?*

Wist jij dat je eens per jaar mag overstappen van zorgverzekering? Veel mensen sluiten een zorgverzekering af en kijken er daarna nooit meer naar om. Dat hoeft niet per se verkeerd te zijn, maar de kans is groot dat je hierdoor meer geld betaalt dan misschien nodig is. Bovendien is de kans groot dat wanneer je gebruik gaat maken van de zorg, je niet alles vergoed krijgt.

Vandaar dat het verstandig is om ieder jaar even te kijken wat je aan zorg nodig denkt te hebben het komende jaar. Vervolgens kun je verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar gaan vergelijken en als je een betere deal gevonden hebt, meteen overstappen. Wij laten je zien hoe je dit allemaal doet zodat jij niet alleen betaalbaar, maar vooral goed verzekerd bent. 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising

Vergelijken loont

Niets is zo veranderlijk als de mens. Dat betekent dat je zorgvraag vaak maar korte tijd hetzelfde blijft. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren waardoor je meer zorg nodig hebt, je kunt bijvoorbeeld fysiotherapie nodig hebben, of je besluit dat het nu toch echt tijd wordt om je mentale problemen aan te pakken. Een goede zorgverzekering is een passende zorgverzekering en het is de kunst om een pakket samen te stellen dat bij jouw wensen aansluit. Je kunt je huidige ziektekostenverzekering vergelijken met andere aanbieders door online te gaan zoeken naar een goede vergelijkingssite. Hier kun je je gegevens invullen en vervolgens laat de site jou zien waar jij een goede verzekering kunt afsluiten. Blijkt dit jouw huidige verzekering te zijn? Dan hoef je niet over te stappen. Echter, de kans is groot dat een concurrent jou iets kan bieden waar je geld mee zal besparen. In dat geval is het slechts een kwestie van een paar muisklikken om de overstap te maken. 

Heb je je aanvullende verzekeringen nog nodig? 

Zoals je misschien weet, bestaat je zorgverzekering uit twee onderdelen: de verplichte basisverzekering en daarnaast de optionele, aanvullende pakketten. Denk je volgend jaar inderdaad naar de fysiotherapeut of de psycholoog te gaan, dan kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Een veel gekozen verzekering is de tandartsverzekering. Moet jij volgend jaar een uitgebreide behandeling ondergaan? Ga dan je tandartsverzekering berekenen en bekijk of je baat kunt hebben bij een aanvullend pakket. Op die manier draai jij zelf niet volledig op voor de kosten die uit deze behandelingen voortkomen. Hierdoor kun jij dus de zorg krijgen die je nodig hebt, zonder dat je er een forse uitgave voor hoeft te doen. Dat is de kracht van een zorgverzekering. 

Bespaar nooit op je zorg

Wanneer je het idee hebt dat je meer moet betalen omdat je een uitgebreidere verzekering neemt, bedenk dan dat een uitgebreide verzekering je heel veel kosten bespaart. Wanneer je alle behandelingen zelf zou moeten betalen, zou dat je heel veel meer geld kosten. Bespaar daarom nooit op je zorgverzekering omdat dit eigenlijk nooit rendeert. Bovendien is het ook ten zeerste af te raden om geen gebruik te maken van de zorg vanwege de kosten ervan. Je gezondheid is namelijk onbetaalbaar.

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.