Hele week school korfballen bij Furore

Tot en met vrijdag 12 mei wordt het grote schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen van Zaanstreek-Noord gespeeld op sportpark ‘De Omzoom’ (Jaap Bootpad 2, Assendelft) bij korfbalvereniging Furore.

Vanavond en donderdagavond zijn prijsuitreikingen voor de poules. De finalewedstrijden tussen alle poulewinnaars worden op vrijdagavond gespeeld. Dan wordt ook bekend welke winnaars naar huis gaan met de wisselbekers.

Hans Smit van Furore stuurde ons foto’s van de eerste dag van het schoolkorfbal. Aan het begin van de avond waren er volgens hem al ruim 750 mensen aanwezig op het sportpark. Ook burgermeester Jan Hamming liep een rondje rond de velden. Hij sprak z’n waardering uit voor de vele vrijwilligers die elke avond in touw zijn.

Furore en de gemeente gaan samen proberen om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Binnenkort is er een afspraak met de wethouder sport (Gerard Slegers) om samen te kijken naar de mogelijkheden om De Omzoom beter te profileren zodat bewoners uit Saendelft de weg naar dit complex kunnen vinden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *