Heleen! Seksbom! Heet! Heleen! (Uit)Glibbertje van RTVZaan

Vaak verwijten wij RTVZaanstreek het veelvuldig toepassen van ctrl C, ctrl V. Met andere woorden: persberichten klakkeloos kopiëren  en overnemen*. Kansloos, stom, niet nodig… $%#@shitterdegv@#fck$ We vinden dat jammer.

Maar… Gelukkig! Er waait een frisse wind bij de vrijwilligers flink betaalde, sociale werkvoorziening, omroep door/van Zaanstad. Er is véél ongelofelijk meer geld, een nieuw gebouw, er zijn managers, het bestuur wisselt, er zijn frisse blauwe windjacks met logo en er kan meer gekopieerd gecreëerd gehobbyd gdvrrrrdktt zelfstandig nagedacht? Pfff… geplaatst worden.

Heleen van Royen komt naar de Culturele Raad!

Ook wij ontvingen het persbericht over de bijeenkomst waarop Van Royen een serieuze boodschap heeft over sex dementie.

Het persbericht werd door RTVZaanstreek keurig overgenomen, 1:1 zoals gebruikelijk, praktisch als een vrouw met kort haar, makkelijk, goedkoop, veilig, en kritiekloos, maar… één van de mannen, in lach of ik schiet testbeeld getooid pak, besloot er een spannende draai aan te geven…

‘Seksbom Heleen van Royen te gast’ Seksbom! Seksbom! Oei oei oei.. Ondeugend werd er nog aan toegevoegd: ‘Wellicht gaat het er heet aan toe…’

De ‘seksbom’ zelf was verrast, zo liet ze weten via twitter,wat de testbeeldonderbroeken op spanning bracht:

Hier nog even de tekst van het persbericht dat wij ontvingen, en daarna de tekst die RTVZaanstreek plaatste (zoek de verschillen):

Het persbericht van Culturele Raad Zaanstad:

Er wordt gezegd dat Heleen de Jan Cremer van de 21ste eeuw is: een powervrouw die van seks haar handelsmerk heeft gemaakt. Maar die ook een indrukwekkende documentaire heeft gemaakt. In HET DOET ZO ZEER schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd.

Het bericht van RTVZaan (buiten het hete seksbom-deel):

Er wordt gezegd dat Heleen de Jan Cremer van de 21ste eeuw is. Een powervrouw die van seks haar handelsmerk heeft gemaakt. Maar tegelijk een serieuzere kant liet zien in de documentaire ‘Het doet zo zeer’. Daarin schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie dementie is geconstateerd.

Missie geslaagd. Er is publiciteit voor de leuke-mensen-groep, voor de ‘seksbom’ met een boodschap en ook onze plaatselijke omroep is in beeld. Of zoals onze twittervrind @MCHollander het schrijft:

‘Tot nu toe ken ik ze (RTVZaan red.) vooral van die lage resolutie dashcambeelden die ze op TV uitzenden met muziek eronder, tussen de 3 (!) programma’s die ze produceren door.’

Ps. ook wij maken heel soms fouten: naar het schijnt is er ergens een versie van dit artikel, met doorgestreepte rode redigeer- aanwijzingen online verschenen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit euvel te verhelpen.

*1:1 Doen wij ook heel soms op een luie dag, of als het erg goed is geschreven, of juist zo knullig dat het weer geinig is, of als de inzender een fijne vriend is, als het of als het een heel goed doel betreft… hoe dan ook, we doen het sporadisch en melden het altijd in het artikel of zelfs in de kop (als Persbericht 1:1).

De foto boven kregen we toegestuurd met het persbericht, tot onze spijt is Heleens decolleté gesneuveld (fotograaf Feriet Tunc).

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Anneli Delfos

  Wat een schokkend wereldnieuws, is het nu alweer komkommertijd? Jullie maken inderdaad soms grote fouten. Door wie is dit stuk geschreven, door een stelletje verveelde provinciale tieners? Stuur je copij voortaan alsjeblieft naar de plaatselijke schoolkrant, en niet meer naar De Orkaan. Ik koop wel een Story of Prive als ik dit soort onzinnige stukjes wil lezen.

 • hans van loo

  Ajakkes,is toch die ranzige mevrouw die haar… (en dat niet alleen) graag fotografeert?

 • JK

  En volgens mij een foto van Heleen met haar moeder die dement was en inmiddels niet meer onder ons is, dat is zeker geen goede journalistiek.

 • rj

  Vanavond in het voorprogramma van de http://www.crzaanstad.nl een dichter en een comedian oftewel komediant. Aan cachet en vermaak geen gebrek en kennelijk zoekt de gemiddelde hollander dat, want de zaal zit telkens vol.

  De dichter publiceert op zijn eigen facebookpagina en draagt voor uit eigen werk; een voorproefje:

  LUCHTIG GEDICHT | “Ik zocht naar woorden
  en toen ik ze had
  was het gat
  GEDICHT

  WINTER | Het is wintertijd voor introspectie
  om raad te plegen bij ons-zelf

  voor vraag stukken waar wij mee zitten
  onder het hemelgewelf.

  Wij willen ons graag behagen
  en zoeken buiten onszelf;

  Het gaat altijd om de juiste vragen…
  de antwoorden komen dan van-zelf.

  NATUUR | “De mens die één is met de natuur, kan één zijn met zichzelf;
  de mens die één is met zichzelf, vecht niet met zijn menselijke natuur.”

  SCHRIJVEN | “Is schrijven moeilijk?” vroeg het kind aan de dichter
  Het was donker, maar leek opeens lichter

  – “Dichten is geen kunst
  er zit geen moeite in
  kwestie van opschrijven wat zich aandient
  het getuigt van levenszin

  ik heb er geen vat op
  het luistert niet naar mij
  schrijven gaat vanzelf
  ik luister en… ben blij”

  Je kunt het nog eens nalezen – voor nu,
  straks, of ooit
  dit alles staat op facebook slash het lichaam liegt nooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *