Hellas en Zilvermeeuwen worden ‘FC Zaandam’

De nieuwe fusieclub die uit Hellas Sport en Zilvermeeuwen ontstaat, gaat ‘FC Zaandam’ heten. Het nieuwe tenue is een lichtblauw-wit verticaal gestreept shirt, met een lichtblauwe broek en lichtblauwe kousen.

Ard-Jan van Tilborg, nu bestuurslid van Hellas, wordt voorzitter van de fusieclub. René Kip (Zilvermeeuwen) en Henk Ubbels (Hellas) hebben beiden aangegeven “na enkele tropenjaren plaats te willen maken”.

In november werden het nieuws over de fusie bekend. De leden van beide verenigingen hebben begin dit jaar ingestemd met de fusie. Er is “intensief gesproken” over de nieuwe naam” waarbij de keuze op FC Zaandam is gevallen.

Namens Zilvermeeuwen zitten nu nog Rene Kip (voorzitter Zilvermeeuwen) en voormalig voorzitter en erelid Hans Olthof in het bestuur van de fusieclub. Voor Hellas Sport zitten voorzitter Henk Ubbels en Ard-Jan van Tilborg (Algemene Zaken) in het bestuur.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Arie beukenoot

  Jammer dat de namen en clubs die al zo lang bestaan verdwijnen.
  Ik had mij 40 jaar geleden niet kunnen voorstellen dat dit zou gebeuren, want ZFC en Zilvermeeuwen waren geen vrienden.Ik heb dit als speler en oud semiprof van dicht bij mogen meemaken \Ik heb op 1 jaar na mijn hele leven voor ZFC gespeeld en ben een keer uit boosheid naar zilvermeeuwen gegaan maar was daar na 2 maanden alweer vertrokken. Ik was en bleef ZFC er
  Ik wens beide partijen veel wijsheid en geluk toe als FC Zaandam

 • Arno

  Een logische verstandige stap, tijden veranderen! Ik neem aan dat er bij Hellas gespeeld zal gaan worden ? Hoewel de meeuwen hebben net een gloednieuw kunstgrasveld ” gekregen” van de gemeente….. ! Of zijn er bouwplannen op het sportpark Hoornscheveld incl LTVZ? Iemand die hier meer over kan vertellen?

 • Dit wordt ook een mooie uitshirt voor Zaanlandia Zaandam ❤️⚽️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *