Help deze naakte gasten!

Moeders mooiste zijn het (nog) niet, alhoewel je het nooit weet met lelijke eendjes. Of ze ooit uitgroeien tot volwassen gevederde vrienden hangt niet alleen van moeder natuur af. Het hangt ook van u (m/v) af.

Zonder een zwerm extra vrijwilligers wordt het dit jaar niks bij de vogelopvang in Krommenie. Het voorjaar betekent dat vogels uit hun nest donderen, door katten bedreigd worden of zich te ver bij paps en mams uit te buurt wagen.

Jonge vogels moeten heel vaak gevoerd worden. De naakte rakkers hierboven ieder kwartier. De nestverlaters zoals de grauwe punk-gans-pul hieronder twee keer per uur.

De ganzenpullen en eendenpullen zijn niet alleen heel erg schattig, het zijn ook enorme viespeuken. Ook schoonmaken moet gebeuren.

Bij de Vogelopvang in Krommenie worden nu ongeveer 10-20 dieren per dag gebracht, dat zal over een maand zeker 30 zijn. Om al de dieren aan te nemen, te verzorgen, te voeren en de verblijven schoon te maken zijn veel mensen nodig. Ook zoekt de opvang mensen voor de receptie.

De nood is hoog. De opvang zoekt extra vrijwilligers voor 1 dagdeel per week (meer mag). De minimumleeftijd is 18 jaar. Aanmelden kan via de website www.vocz.nl of door tussen 9 en 13 uur te bellen naar 075-6213737.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *