Help! Kinderboekenbus(je) gezocht!

De Orkaan is geen Marktplaats, maar soms spelen we er even voor. Orkaankracht Bas Sommeijer wees ons op de sympathieke advertentie van ene De Jong uit Oostzaan en die plaatsen we met liefde door. Want welk dorp verdient nou geen kinderbieb? 

GEZOCHT: busje, caravan, camper

In zoek een busje, bus, caravan, camper of een hoge oude auto om te kunnen ombouwen. Misschien heb je wel een foodtruck die op is? Of een kraam waar je van af wil. Wie weet heb je misschien wel een tuinhuis of een klein schuurtje.

Hier wil ik een bieb van maken voor kinderen. Een gratis bieb waar ze boeken kunnen ruilen of gewoon meenemen en later weer terugbrengen. Een soort zwerfboekenkast XXXL.

Hier in het dorp is namelijk de bibliotheek weg en nu is er dus geen bieb dichtbij voor kinderen om zelf naartoe te gaan. Ik vind dat dit niet moet kunnen!

Dus ken of weet jij iemand die iets heeft wat ik zou kunnen ombouwen tot een bibliotheek, neem alsjeblieft contact met mij op.

Het liefst gratis en anders natuurlijk zo goedkoop mogelijk!

Hier vind je de advertentie.

(Op de foto boven zou je zomaar een Foodtruck van Astrid van de Meer kunnen herkennen).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Coby Voorn

    Wat een fantastisch en mooi initiatief. En wat een vreselijk besluit om zo veel bibliotheekfilialen te sluiten. Te veel jongeren komen laaggeletterd van school, ouderen moeten reizen om een boek te lenen. In Amsterdam is een bibliotheek op 30.000 inwoners en is er groot protest geweest toen er werd besloten om dit aantal terug te brengen. Ook door ouderen! Eenzame ouderen vinden daar hun plek. Zaanstad maakt dit niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *