Help! Linksom of rechtsom? 

De grote rotonde. Het Prins Bernhardplein. We schreven het al eerder, maar zweet in de bilnaad hadden we als we er tijdens de rijles overheen moesten.

Wanneer wissel je van strook voor welke route? En weten de andere weggebruikers dat je van baan gaat veranderen? 

Tot nu toe ging het goed (afkloppen!), maar het blijft een dingetje. Zeker wanneer er borden geplaats worden waarop staat dat je ‘em linksom moet nemen…. 

Meneer de Fotograaf/ Jur Bakker
Meneer de Fotograaf/ Jur Bakker

Door: Merel Kan, foto’s Meneer de Fotograaf/ Jur Bakker

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Eran Denger

  Ja, dat blijft een moeilijke rotonde. Als je vanaf de snelweg komt en je wilt richting het ziekenhuis, dan moet je links voorsorteren en dan na driekwart van de rotonde naar rechts. Vaak zijn er dan automobilisten die rechts rijden en dan plotseling naar links gaan en jou van de weg drukken. Nu ben je wel vlakbij het ziekenhuis, maar toch…….
  Het blijft altijd uitkijken daar met alle beschikbare ogen en met alle beschikbare spiegels.
  Op you tube staan verschillende filmpjes met aanwijzingen.

 • F. Yahya

  Het wordt tijd dat de gemeente de rotonde gaat aanpassen, is zo onduidelijk wbt afslag naar het ziekenhuis toe!

 • Helma Winter

  Ach het kan altijd erger er is een rotonde daar staat helemaal niks dacht in Utrecht dus dan valt de onze echt wel mee

 • M. vd Poel

  Maak vaak mee dat bestuurders van af het oprijden van de rotonde verkeerd voorgesorteerd staan. Vanuit Purmerend staat b.v. ZMC boven de linkerbaan en eerste hulp boven de midden baan. Je zal maar uit het oosten van het land komen en voor het eerst deze rotonde moeten nemen. Maak bij het oprijden van de rotonde gescheiden banen, afgezet met verhogingen die je alleen kunt verlaten bij de goede bestemming.

 • René Brouwer

  Ik vind de rotonde nog wel meevallen… Als je vanuit Hoorn komt dan heb je verkeerslichten en als het licht eenmaal op groen staat en je wilt richting het centrum, dan krijg je nog een keer rood licht. Ook als je Bernhard brug over wilt is het ook nog meestal eventjes rood licht en wat langer als de brug openstaat. Vanuit Hoorn is het simpel, ja kan kiezen tussen rechtsaf, rechtdoor of linksaf. Rechtsaf is naar Kogerveld, rechtdoor is de Bernhard brug en linksaf is richting centrum en daarna de keuze rechtdoor naar het centrum of linksaf naar het ziekenhuis. Als je vanaf het ziekenhuis naar Kogerveld wl, dan is het rechtdoor kiezen en halverwege de rotonde rechtsaf. Wil je vanaf de Bernhard brug naar Kogerveld, dan is er geen keuze voor linksaf, dus moet je rechtdoor kiezen en halverwege de linkerbaan nemen die op en gegeven moment linksaf wordt. Wil je vanaf Kogerveld de stad uit richting Hoorn, dan kies je rechtdoor en dan halverwege linksaf en als je de afslag ziet, dan pak je rechtsaf. Mocht je een afslag missen, dan kan je altijd nog kiezen om een rondje te rijden op de rotonde, kreng is niet voor niets rond. Als het helemaal niet lukt en je raakt in paniek, dan gewoon gas geven en hopen dat je een engeltje op je schouder hebt. Heb je geen engeltje, dan is de ambulance heel erg dichtbij 🙂

 • Borden moeten ze tot een minimum beperken en al helemaal geen borden ophangen die niemand (snel) begrijpt, schept alleen maar verwarring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *