Help! Steungezinnen gezocht!

Iedereen maakt dingen mee in zijn leven die soms niet zo makkelijk zijn; een burn-out, ziekte, scheiding, werkeloosheid, noem het maar op. Soms zit het gewoon even tegen, dat kan ons allemaal overkomen. Het is in dit soort situaties niet altijd makkelijk om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden.

Als je geluk hebt als ouder, dan heb je mensen om je heen op wie je kunt terug vallen. Helaas geldt dit niet voor iedereen.

Sinds 2 jaar is Buurtgezinnen actief in Zaanstad. Ouders die overbelast zijn, worden door Buurtgezinnen gekoppeld aan een steungezin in de buurt. Een steungezin vangt de kinderen op regelmatige basis op, bijvoorbeeld 1 keer per week op woensdagmiddag of af en toe een dag in het weekend. Zodat de eigen ouders weer even op adem kunnen komen, en de kinderen een leuke tijd hebben bij het steun-gezin.

Op dit moment zijn we op zoek naar steungezinnen voor:

 • Een jongetje van 8 jaar uit Wormerveer
 • Een meisje van 4 jaar uit Zaandam Kogerveld
 • Een jongetje van 11 uit Zaandam Westerwatering

Heb je interesse om steungezin te worden?

Op de website staat meer informatie. Regelmatig plaatsen we profielen van kinderen waar we een steungezin voor zoeken op onze Facebookpagina ‘Buurtgezinnen in Zaanstad’.

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Willemsen

  Ter relativering van al die vermoeidheid en overspanningsverschijnselen van al die voornamelijk jonge mensen: ga eens een dagje naar bijv het Biesbosch Museum. Kijk dan eens hoe mensen in de vorige eeuw in de grienden werkten. Als je dat gezien hebt ga je geheid met een goed gevoel weer naar buiten, want, gelukkig leef je nu in een heel veel betere tijd.

  • Bart Prins

   Zéker is het nu een betere tijd. Er zijn steungezinnen!

   • joop tralala

    En ook mensen die de realiteit van vandaag de dag zien en zich niet met nostalgie bezig houden.Denk dat Willemsen in het rijtje zit van vroeger was alles beter.

    • Willemsen

     Dat zie je verkeerd. Ik heb het over relativeren. Dan heb je een ander uitgangspunt ook nodig. In dit geval een 0-punt. Als dat punt ziet en vergelijkt met de huidige situatie zou je je problemen etc wellicht beter kunnen relativeren. Ik zou zeggen ga eens een keertje langs bij dat museum. Interessant en leerzaam.

     • Bart Prins

      Ha! Ik ken nog wel meer mensen die het niet makkelijk hebben. Financieel ook. Senioren met hoge kosten, en weinig inkomen. Het is maar relatief, allemaal naar het Biesbosch museum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *