Hemboulevard loopt leeg

De bedrijven-passage langs de Provincialeweg richting Hempont – officieel: Cornelis Ouwejanstraat – dreigt vrijwel volledig leeg te lopen.

Kringloopwinkel Noppes en kantoorboekhandel Luto zijn de laatst overgebleven bedrijven aan de meubelboulevard op het bedrijventerrein Zuiderhout. Bij de Beddenreus is het opheffingsuitverkoop (korting tot 70%).

Wat verdween er de afgelopen jaren: Life Wonen en Slapen, Tante Pien, Tegel Outlet Zaandam, Furni Store, Home Style, Meubel Express, Kwantum, Marktplaats Handelspost, Sigma, Matras Direct, Beter Bed, Han Zandvliet, Best Choice en Geels Meubelen.

In de reacties (onder) wordt gesteld dat er één nieuw (Duits) bedrijf komt waardoor ook Noppes en Luto vertrekken.

De bijna lege boulevard.

Voorheen Meubel Express.

 

Voorheen: Tante Pien.

 

Han Zandvliet.

 

Home Style.

 

Life (Exclusief Betaalbaar Wonen)

Deel dit artikel:

15 reacties

 • jan

  Huurcontracten zijn opgezegd. Luto moet er ook nog uit. Noppes wordt verplaatst. Er komt een bedrijf op de hele boulevard.

 • yede

  misschien was het handige als redactie dat eerst uit te zoeken alvorens dit artikel te plaatsen. ik heb begrepen een soort hornbach. wel handig natuurlijk dat hadden we nog niet 🙁 maar gezien de nieuwe woningen op het hembrug terrein. beter was om daar iets gezelligs van te maken met al die fietsende toeristen op weg van amsterdam naar die zaanse molens 🙂 wordt tijd dat we een ZTM krijgen in zaandam Zaansche Tram Maatschappij. met de auto wordt het daar veel te druk dus verkeers infarct

  • De Orkaan

   Het artikel ging niet over de nieuwe bestemming maar om de winkels die nu wegtrekken. In de comments kwam het plan naar voren maar daarover is in de stukken van de gemeente niks te vinden. Inmiddels is wel de vraag uitgezet en als daar antwoord op is gaan we daar natuurlijk over schrijven.

 • lydia

  Misschien toch beter daar een nieuwe woonwijk te realiseren. Winkel hebben we nu echt wel genoeg maar betaalbare (echt sociale) woningen erg te kort.
  Met huren van af €500,- een leuke supermarkt erbij, Geen AH veel te duur.
  Ikea komt er al, Noppes is er al dus dan klaar. Misschien simpel maar maar verdere winkels in allerlei soorten zijn er echt genoeg. Even het bestemmings plan wijzigen. Alles kan in Zaanstad dus dit ook wel dacht ik.

  • Deda

   AH duur? Valt juist mee albert heijn heeft dure producten maar eigen merk is gelijk aan de de lidl en de aldi

  • Boon

   Het bestemmingsplan kan natuurlijk zo gewijzigd worden maar dan accepteer je ook dat alle industrie rond dat terrein,incl. het Amsterdamse, moet opdoeken.

  • Steph

   Beste Lydia, wat is of beantwoord aan uw begrip sociale woning. Voor 500 euri kun je geen woning met 4 kamers, met een ruime badkamer en keuken verwachten, dat rendeert niet. Het wordt dan meer een 3 kamer en slapen op stapelbedden, met een douche en wastafel in een woning. Maar als de huur naar het inkomen wordt aangepast, tja dan wordt het mogelijk meer. Je kunt de bouwer of verhuurder nou eenmaal niet met allerlei prive problemen opzadelen die elders zijn ontstaan, hoe roerend ook gebracht.

 • Gerben

  Maak er een indoor kartbaan 🙂

 • Natasja

  Weer een stukje natuur terug is nooit een optie, want het levert commercieel gezien niets op. Wel is dat een gedachte die steeds vaker bij mij op komt. Sommige inrichting past niet meer bij de huidige tijdsgeest. De consumptiemaatschappij is passé.

 • Karin

  Of IKEA er komt is helemaal nog niet zeker toch, redactie?

 • Sophie

  In 2018 wordt pas besloten of er daadwerkelijk een IKEA komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *