Hembrugmuseum (her)geopend! (filmpje)

Opening Hembrugmuseum

Peter de Vries (die van dat lintje) en een hoop andere vrijwilligers hebben zich jarenlang ingezet voor het behoud van de mysterieuze geschiedenis van de AI (Artillerie Inrichtingen, later Eurometaal).

Samen met het Zaans Museum hebben ze het voor elkaar gekregen om de collectie zichtbaar te maken, voor nu en in de toekomst in twee voormalige transformatiehuisjes op het Hembrugterrein.

De stemming was opperbest en het oordeel was overwegend positief. Enige punt van kritiek (feedback?) dat wij (tweemaal) opvingen was dat de teksten, zowel gesproken als op de borden, alleen in het Nederlands zijn. Toeristen dienen een tolk mee te brengen.

Wij maakten een filmpje van een minuut, en we hadden er nog 20 van een minuut kunnen snijden. Gelukkig was er genoeg andere pers aanwezig met veel grotere camera’s.

 

 

1 Reactie op Hembrugmuseum (her)geopend! (filmpje)

  1. hans van loo says:

    De heer De Vries heeft zijn onderscheiding zeker verdiend,dat kun je ook niet altijd en van een ieder zeggen.
    Helaas is met transformatie van de oude naar de nieuwe situatie ook veel charme teloor gegaan.Jammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>