Hembrugterrein getekend in Volkskrant

jan rothuizen volkskrant

Het plofbos, Het Hem, Eurometaal, Lab44, Bind, de Hembrug, LINDA-festival, Taets, asielzoekers, coronawerklozen, containerwoningen, ArtZaanstad, valtoren, mosterdgas, het beeld van Jan Wolkers, het hotel van Rem Koolhaas, Museum of Humanity, Hembrugmuseum, Yada Yada, kogelfabriek…

Jan Rothuizen tekende voor de Volkskrant het Hembrugterrein met tientallen details. Smullen op de vierkante centimeter.

Nu dus even snel naar de kiosk, Ako, Bruna, Stumpel, sigarenboer lopen om een echte verse papieren Volkskrant te scoren.

En dan hieronder reageren over wat er niet klopt, onvolledig is of ontbreekt (dat zal vast wel – dat van die 600 containerwoningen lijkt vooral een plannetje). Maar dat zijn maar details, het zijn de andere details die het tot een fascinerend plaatje maken.

jan rothuizen volkskrant

2 Reacties op Hembrugterrein getekend in Volkskrant

  1. Marieke Verweij says:

    Jan Rothuizen heeft de plattegrond in opdracht van het Zaans Museum gemaakt en Stef Visjager van Radiomakers Desmet produceerde bij de plattegrond een audiotour met verhalen van oud-medewerkers van Hembrug; een luxere versie van de plattegrond om mee te struinen over het Hembrugterrein is verkrijgbaar in het Zaans Museum (en hopelijk ook snel op het Hembrugterrein!).

  2. frenk van heeswijk says:

    Ik vind het echt fantastisch.., maar die Yada Yada was toch door de muizen opgevreten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>