Hembrugterrein in maart in de verkoop

Aanvankelijk zou het Hembrugterrein deze maand al in de verkoop komen, maar het Rijksvastgoedbedrijf meldt dat het de eerste week van maart wordt.

De verkoop gebeurt door middel van een openbare inschrijving.

Op het terrein kunnen 1000 woningen gebouwd worden, twee maal zoveel als aanvankelijk was gepland. Het terrein is volgens de eigenaar “een van de grootste herontwikkelingslocaties van Europa, waar veel ruimte zal zijn voor nieuwe initiatieven”.

Het terrein is toegankelijk en veilig gemaakt, bodem werd gesaneerd, gebouwen zijn wind- en waterdicht gemaakt en er is stroom, water, riolering en (deels) glasvezel aangelegd.

Volgens het ‘biedboek‘ is het terrein een…

“creatieve broedplaats, een verrassende hotspot van urbane cultuur gemengd met erfgoed. Waar niets gewoon is en veel kan. Een maakbaar universum waar authenticiteit, ondernemerschap, ambachtelijkheid, duurzaamheid en innovatiekracht een toekomstgericht verbond aangaan. En waar nog volop ruimte is voor ontwikkeling.

De toekomstige eigenaar kan het terrein verder door ontwikkelen tot een eigenzinnig en bruisend woon-werk gebied waarbij er in totaal ruimte is voor 180.000 m2 BVO.

Het terrein omvat 42,5 hectare waarvan 15 hectare bos. Er staan 120 gebouwen en 59 monumenten.”

Het Rijksvastgoedbedrijf zal HEMbrug in één keer in zijn geheel op de markt brengen.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *