Hennepplantages Zuidervaart en Perim

Vandaag en gister (23 en 24 januari 2018) zijn twee hennepplantages in Poelenburg en Peldersveld geruimd. Totaal ging het om ruim 900 planten.

Het zijn de tweede en derde plantage die in 2018 zijn gevonden. De eerste was ook in Poelenburg.

Op dinsdagochtend 23 januari werd door de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Perim:

“Rond 09.30 uur betraden agenten de woning en troffen zij drie kweekruimtes in het pand aan. In totaal stonden er 904 hennepplanten, 250 gram henneptoppen en hennepteelt gerelateerde goederen. De hennep en goederen werden in beslag genomen. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom. Een 59-jarige man uit Spanje werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.”

Vandaag (24 januari 2018) werd in een woning aan de Zuidervaart in Zaandam door de politie een hennepkwekerij aangetroffen:

“Er werden 36 hennepplanten aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de hennepkwekerij ontruimd. Er is niemand aangehouden. De politie stelt onderzoek in naar wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.”

In de afgelopen jaren (zie kaart) is zeven keer eerder een plantage in Poelenburg aangetroffen. In 2014 ook aan de Poelenburg (120 planten) en Wachterstraat (500 planten). In 2016 aan de Abraham Kloosstraat (165 planten) en Poelenburg, 400 planten). In 2017 in de Oudemansstraat (20 planten) en aan Poelenbrug (90 planten). Op 8 januari 2018 is in een pand aan de straat Poelenburg een wietplantage met 190 hennepplanten aangetroffen.

Het was de derde vondst in Peldersveld na de Pharus (2107, 300 planten) en de Pinasstraat (2016).

Burgemeester Hamming heeft aangekondigd dat huiseigenaren uit hun huis gezet kunnen worden als er een hennepplantage wordt aangetroffen (in januari gebeurd in de Tolstoistraat in de Russische Buurt). Woningbouwverenigingen kunnen huurders uitzetten. Een mooie testcase bij de uitvoering van het actieplan Poelenburg.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *