Hercules-jeugdtrainer Mike Kolf onder vuur: sex voor speeltijd

Het Parool schreef vanmiddag dat Mike Kolf, jeugdtrainer van Zeeburgia in Amsterdam en het Zaandamse Hercules, wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

De politie doet onderzoek naar drie gevallen van intimidatie. Kolf zou moeders in ruil voor seks hebben beloofd dat hun zoons speeltijd in de hoogste teams zouden krijgen. In Het Parool zegt een ouder dat hun zoons anders in de D3 of B3 terecht zouden komen. Ook zou Kolf geld hebben gevraagd voor een plek in de hoogste jeugdteams.

Zeeburgia was populair omdat het als een voorportaal voor het betaald voetbal gold, internationals zoals Adam Maher en Luciano Narsingh begonnen bij Zeeburgia. Kolf op zijn website: “betrouwbare leverancier van jong talent aan het betaalde voetbal”.

Ook is er een onderzoek naar zwart geld en de voetbalschool van Kolf, Damsko Football Academy.

MikeKolfBij Hercules, waar Kolf in april aantrad als Hoofd Jeugdopleiding zei men niets te weten van de aangiftes. “Met de komst van Mike zet Hercules haar jeugdopleiding op de kaart en heeft Hercules de kans om grote stappen met de jeugd te maken. Mike is een ervaren opleider en heeft een zeer goede en bekende naam in de Nederlandse voetbalwereld” zei men in april van dit jaar nog.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.