Hercules Zaandam sterkste in burenstrijd tegen RCZ

Hercules Zaandam, Rood Wit Zaanstad en Sp. Krommenie wisten in derby’s zondag hele belangrijke punten te pakken.

Ook Assendelft deed in de strijd tegen degradatie goede zaken. 

1e klasse zondag 

In de degradatiekraker tegen concurrent SDZ boekte Assendelft een 0-2 overwinning, waardoor de ploeg van Lars Keppel in de laatste 4 wedstrijden 10 punten wist te pakken. Hiermee is Assendelft inmiddels Fortuna W. gepasseerd, dat voor de 6e keer op rij niet wist te winnen. Kampioenskandidaat AGB was dit weekend uiteindelijk met 1-3 te sterk.

2e klasse zondag

In de strijd om uit de nacompetitie te blijven, wist KFC weer 3 belangrijke punten bij te schrijven. Tegen laagvlieger SEW werd een goede en ruime 0-4 overwinning geboekt. De voorsprong op nummer 9 Saenden, dat knap 1-1 gelijkspeelde bij subtopper Westfriezen groeide naar 5 punten. De ploeg uit Wormerveer heeft nog wel 1 wedstrijd te goed. Door de verzwaarde promotie/degradatie regeling dit seizoen, spelen de nummers 9, 10 en 11 uiteindelijk nacompetitie tegen degradatie.  

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

3e klasse zondag

In de 3e klasse stond met RCZ-Hercules Zaandam een ware burenstrijd op het programma. Eerder dit seizoen werd het nog 2-2, maar dit keer wist Hercules de 3 punten te pakken (1-2). In de andere derby pakte Sp.Krommenie 3 zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Bij WSV’30 werd een 1-3 overwinning geboekt. Hierdoor is de ploeg gestegen naar de 9e plek, nog maar 1 punt achter de veilige plek van RCZ dat ook nog 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. Koploper SVA is na de 7-2 overwinning op middenmoter TABA weer een stapje dichterbij de titel gekomen.

4e klasse zondag

Rood Wit Zaanstad was de sterkste in de derby tegen Zaandijk. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen en ze blijven daardoor in punten gelijk met koploper Meteoor, dat met 0-3 wist te winnen bij Westzaan. De Westzaners staan op een 10e plek en hebben 7 punten achterstand op de veilige 7e plek van Zaandijk.

Wedstrijden zondag 19 maart

  • Fortuna W – AGB 1-3
  • SDZ – Assendelft 0-2
  • SEW – KFC 0-4
  • Westfriezen – Saenden 1-1
  • RCZ – Hercules Zaandam 1-2
  • WSV’30 – Sp.Krommenie 1-3
  • SVA – TABA 7-2
  • Westzaan – Meteoor 0-3
  • Rood Wit Z – Zaandijk 2-1

Foto: RCZ – Hercules Zaandam 1-2 Harry Kho

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *