Voor een goed gevulde tribune opende Hercules Zaandam zeer sterk in de strijd tegen buurman RCZ. De 1-0 was een logisch gevolg van het veldoverwicht en het was eigenlijk wachten op de 2-0. Nadat RCZ er evengoed al een paar keer goed uit wist te komen, was het de schitterende gelijkmaker die het spelbeeld deed kantelen.

RCZ was opeens de bovenliggende ploeg, al werd er niet meer gescoord in de 1e helft. De 2e helft was van een stuk minder niveau en waar iedereen zich al bij een (terechte) puntendeling had neergelegd, wist Hercules vlak voor tijd toch nog toe te slaan. 

Zaandijk kent in de 4e klasse een zeer goede start van het seizoen en kon vanmiddag op eigen veld de vorm doortrekken tegen MOC. Door de 3-0 zege staat de ploeg op een 2e plek met 13 punten uit 5 wedstrijden. Koploper Strandvogels speelde gelijk en heeft nu nog maar 2 punten meer, maar ook 2 wedstrijden meer gespeeld dan Zaandijk. 

SVA maakte nog kans op de 1e periodetitel in de 2e klasse en moest de topper tegen HSV winnen om in de strijd te blijven. De promovendus wist 2 keer op voorsprong te komen, maar verloor uiteindelijk toch met 2-3. De uitwedstrijd van Assendelft werd door het afgekeurde veld van Flevo omgedraaid naar een thuiswedstrijd en dat pakte uiteindelijk erg goed uit. De ploeg van Guillaume Groot wist namelijk een belangrijke 4-2 zege te boeken. 

Ook Fortuna Wormerveer wist een belangrijke 3-punter bij te schrijven. Op bezoek bij De Dijk werd een zwaarbevochten 1-2 zege geboekt, waardoor de ploeg naar de 7e plek steeg in de 1e klasse met 8 punten uit 6 wedstrijden.

De uitslagen van zondag zijn:

De Dijk – Fortuna Wormerveer 1-2
Assendelft – Flevo 4-2
Schagen – KFC 4-2
Saenden – JVC afgelast
SVA – HSV 2-3
Hercules Zaandam – RCZ 2-1
WSV’30 – Limmen 1-4
Sporting Krommenie – Egmond 2-3
De Valken – Rood Wit Zaanstad afgelast
Zaandijk – MOC 3-0

Klik hier voor alle standen van de Zaanse teams

Door sportredactie De Orkaan.