Herkansing Dolf Jansen in ’50 bezoekers’-seizoen Zaantheater

Vanaf 5 juni mogen de theaters open met maximaal 50 bezoekers. ‘Hardloper, grootspraker, dichter en grapmaker’ Dolf Jansen treedt op 22 juni twee keer op in Het Zaantheater met zijn programma ‘Beter dan een dvd’tje

Jansens Oudejaars-voorstelling die in december 2020 vier keer in het Zaantheater zou worden gespeeld, werd op het allerlaatste moment afgelast.

Zaantheater-directeur Angelique Finkers bevestigt tegenover De Orkaan dat Jansen ‘net’ (dinsdag 1 juni) is gecontracteerd. Het Zaantheater is zes maanden dicht geweest.

Programmeur Kim Muller werd na het bekendmakingen van de versoepelingen opgebeld door Jansen die snel weer wilde spelen “al was het maar voor 50 man”. Jansen schrijft:

“In 60 minuten (2 desnoods 3 keer per avond) worden Rutte en de Jonge gefileerd, maar ook de wappies en de dansleraar, er wordt gewacht op Omtzigt en uitgekeken naar de eerste actie dit jaar van van Engelshoven (dat is de minister van Cultuur, maar dat zou u zomaar gemist kunnen hebben), wankelende multinationals, meppende rappers, koudwaterzwemmers en E-bikers, een Songfestival zónder cocaine en een blik op Dolf’s eigen Only Fans-account…

U krijgt een redelijk hoog tempo, redelijk veel rijmende regels en redelijk veel ruimte om zich met de voorstelling te bemoeien.

Beter dan een dvd’tje, omdat iedereen toe is aan theater!”

De voorstellingen zijn zonder toegangstest te bezoeken. In de zaal zijn voldoende lege plekken open gehouden om het veilig te organiseren. Het Zaantheater verwacht vanaf juli “verder op te schalen”.

Naast Dolf Jansen zijn de premiére-voorstelling ‘De Koning is dood, leve de Koning’ op 18 en 19 juni (een eerbetoon aan Bram van der Vlugt, met o.a. Bruun en Lotte Kuijt), De Kift (26 juni, samen met De Flux, op een boot in de Zaan) en Marjolein Meijers & band (17 juni) geprogrammeerd. De voorstelling van Meijers werd volgens programmeur Muller “al vier of vijf keer uitgesteld”.

Terras

Vanaf morgen is ook het terras van het Zaantheater geopend tussen 12.00 en 20.00. Dat gebeurt samen met JustHoreca, het Horeca Vakcollege en sociaal werk- en leerbedrijf Werkom. Bij het Zaantheater zijn alle 26 horeca-personeelsleden in november 2020 ontslagen. Een deel van het personeel kan via horeca-uitzendbureau JustHoreca weer aan de slag. Het personeel dat via het Horeca Vakcollege werkt, zal niet worden betaald omdat het werk onderdeel uitmaakt van hun opleiding. JustHoreca en Horeca Vakcollege zijn beide eigendom van Chris van Alphen en Maarten Hogeveen.

Het Zaantheater kan volgens Janine Overhand, hoofd afdeling Horeca (en nu nog de enige werknemer van die afdeling) het risico voorlopig niet nemen om opnieuw horeca-personeel in dienst te nemen. Dat zou misschien per half september weer kunnen, “er wordt al maanden geen omzet gedraaid en de horeca moet z’n eigen broek ophouden”. Het Zaantheater-terras werkt met een speciale corona-vergunning voor culturele instellingen. Justin Egbers, de exploitant van de Black Smith, die eerder zijn terras bij het Zaantheater had, zal een paar keer optreden als ‘gast-kastelijn’.

De foto boven is van Margriet Jeninga, helemaal onder van het Twitter-account van Dolf Jansen, hieronder het te openen terras (foto De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *