Hermitage Zaandam: in Moskou mag meer!

Orde moet er zijn in onze samenleving, maar gisteren viel ons oog op de regels die Hermitage Shopping Zaandam hanteert en dat moesten we even verwerken.

Naast de deur van AH wordt op een bordje vermeld wat we niet mogen.

En… staat er (in hoofdletters, daarom doen wij dat ook maar voor een keer): NIET NALEVEN VAN ONZE HUISREGELS KAN LEIDEN TOT: Aangifte bij de politie.

Geen alcohol, geen sigaretten en niet rolschaatsen; skaten, fietsen, fotograferen en honden zijn verboden. Ook mogen artiesten er niet zonder toestemming optreden (dat is voor ons dan weer geen probleem, wij zijn geen artiest, maar enthousiast amateur).

Funshoppen was nog nooit zo leuk.

De hele nacht hebben we liggen draaien, omdat we misschien vaak in overtreding zijn in het winkelgebiedje rond Inverdan. We schrijven ‘misschien’, want waar de Hermitage begint en ophoudt, is voor ons niet duidelijk. En hoe streng ‘huisregels’ op een openbare weg kunnen worden gehandhaafd is ook een vaag gebied… Misschien moeten we dat maar eens testen.

Oproep

Ben jij – ja jij! – de artiest die op rolschaatsen, met je hond op de fiets een show wil komen geven voor de AH in Zaandam? In drank en sigaretten wordt voorzien. Wij fotograferen je (de bewakingscamera’s van de Hermitage nemen het ook op).

Deel dit artikel:

15 reacties

 • joop tralala

  Met de gehanteerde parkeertarieven is het vrij simpel. Purmerend en Boven IJ winkelcentrum hebben deze waanzin niet en is het stukken goedkoper parkeren.

 • De oproep is hilarisch! Soms denk ik wel eens: tijd voor Zaans cabaret!

 • Emmy

  Zetten jullie dan wel een promotieteam in?

 • Erik Esteie

  Volgens mij hebben ze geen poot om op te staan als je buiten de winkels bent, dat is namelijk openbare weg

 • Karel

  Roken in ‘overdekte’ passage.
  Dat gaat waarschijnlijk alleen om het gedeelte bij de roltrappen (Q Park).

  Hermitage begint bij Primark en eindigt bij de bank voor NewYorker.

  Betreft samenscholing en alcoholische dranken is wel nodig, somszijn er groepjes met alcoholisten die de hele dag op de bankjes zitten, drinken en wietjes roken. Zal vast een wijsneus gezegd hebben ‘waar staat dan dat we hier niet mogen zitten en drinken’

 • JK

  De wereld draait echt helemaal door, ik kom regelmatig in deze omgeving en ik heb echt nooit van wat dan ook last. Als ik dit bord zie lijkt het wel alsof het er een Sodom en Gomorra is. Overigens, ik mis nog een verbod, dat is het verbod de mens om van de Hermitage e.o. gebruik te maken. Hoezo mag je geen foto’s maken?
  En Joop Tralala, over de parkeertarieven in de Qpark, helemaal eens. Ik moest iets afhalen, wat te groot en breekbaar was voor op de fiets. Ik was echt in 7 minuten terug bij mijn auto, maar het basistarief is kennelijk 2 Euro. Daar kun je een brood van kopen.

 • Egbert Visser

  Heel af en toe kom ik bij de Mediamarkt en voor de rest zal me het worst wezen wat ze in die hoek allemaal van de mensen eisen. Met al die belachelijke regeltjes maken ze zichzelf belachelijk dus goed voor de klandizie lijkt het me ook niet.

 • Leen

  Stadshart Amstelveen
  Twee uur gratisparkeren
  En alle winkels bij elkaat

 • paul

  Heeft dit bord niet meer te maken met de overlast van hangjeugd in de parkeergarage? De laatste tijd valt het volgens mij mee, maar ze hebben een bord gemaakt, waarmee ze in ieder geval een middel hebben om te kunnen ingrijpen.

 • rj

  De wereld gaat aan vlijt ten onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *