Heropening Bonifatiuskerk

De Bonifatiuskerk aan de Oostzijde wordt vrijdag officieel geopend door burgemeester Faber. De grote restauratie van de vloer is afgerond.

Ook zaterdag 24 en zondag 25 staan in het kader van de opening. De eucharistieviering van zondag wordt uitgebreid muzikaal omlijst.

Vrijdag om 16.00 uur opent burgemeester G.H. Faber samen met pastoor A.F.M. Goedhart het kerkgebouw officieel. Jan IJskes, directeur van ‘De Coogh,’ zal een toelichting geven op het restauratieproces. Er is een optreden van Kamerkoor Krommenie.

Pastoor Goedhart

Op zaterdag 24 september is er om 10.00 uur een bijeenkomst voor alle ‘Vrienden van de Bonifatiuskerk te Zaandam’. Pastoor A.F.M. Goedhart ontvangt de vrienden, Jan IJskes licht het restauratieproces toe en kunsthistorica Clara Bruins geeft een voordracht over de schatten van het gerestaureerde kerkgebouw.

Op zondag 25 september is er om 10.30 uur een eucharistieviering. Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks, hulpbisschop van Haarlem, zal de viering celebreren, bijgestaan door ‘concelebranten’ pastoor A.F.M. Goedhart, pastoor F.J. Bunschoten, pater J. Sijm, s.m.m. en kapelaan J.F.E.M. van Voorst tot Voorst.

bonifatiuskerk

Heilig Vormsel

De feestelijke viering zal muzikaal omlijst worden door het Bonifatius Parochiekoor en Cantorij Bonifatius o.l.v. E. Reinhold; het Sint Caeciliakoor en Schola Cantorum van de H.Odulphus-parochie, Assendelft en Schola Sint-Bonifatius o.l.v. J. Martens, het Caeciliakoor van de M.Magdalenaparochie, ’t Kalf Zaandam o.l.v. P. van der Laan. De solozang wordt verzorgd door C. Stam en het orgel zal worden bespeeld door J. Martens en B. Westerhof.

Tijdens deze viering zal er voor alle kinderen, tussen de 4 en 12 jaar, een extra feestelijke Kinder-Woord-Dienst zijn. Drie volwassenen en een jongere zullen, tijdens deze viering, het Sacrament van het heilig Vormsel ontvangen.

De foto van de kerk komt van de website van de Bonifatius, de foto hieronder is gemaakt door De Orkaan tijdens de verbouwing, de foto helemaal boven van de nieuwe vloer is van het Twitter-account van Marjorie Verhoek.

impressie vloer Bonifatiuskerk

Op 2 oktober is er een feestelijk herfstconcert dat begint om 15 uur. Toegang is gratis, na afloop zal er worden gecollecteerd.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *