Herstel Twiskemolen van start (filmpjes)

Op 18 oktober sloeg voor de Twiskemolen in het Twiske het noodlot toe: hij werd onthoofd door een tornado (een zware windhoos).

De molen aan de Westplas werd ernstig aangetast. Het wiekenkruis brak af en de kap raakte zwaar beschadigd, een “groot rampje” volgens molenaar Macrel Koop.

UPDATE: extra foto’s en twee filmpjes

Vandaag is er een start gemaakt met de herstelwerkzaamheden. Onder toezicht van Windmolenmakerij Saendijck neemt een stoere kraan van de firma Schol het betere hijswerk op zich.

Jan Willem Kaaijk van Kaaijk metaalbewerking heeft de schone taak de wieken klein te maken. Hij maakte ook een filmpje en foto’s voor ons.

twiskemolen-staand

twiskemolen

twiskemolen-3

twiskemolen-5

twiskemolen-3

twiskemolen-wiel-iets

EXTRA! Nog een filmpje van OtterDVD.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Boon

  Alle hardlopers van de Zaanstreek kunnen komende zondag hun steentje bijrennen. Er is weer de bekende Twiske molen loop van http://www.acwaterland.nl/twiskemolenloop/introductie-twiskemolenloop .
  Dus in grote getale opkomen en zo de herbouw bespoedigen opdat het weer een echte TwiskeMolenLoop kan plaatsvinden.
  Hieronder tekst van de site van AV Waterland.

  [U kunt doneren via een van de acht collectebussen, die bij de inschrijving en op de bar van de AC Waterland-kantine komen te staan. U kunt ook een donatie overmaken op NL48INGB0001378981 t.n.v. AC Waterland, onder vermelding van ‘Steun de Twiskemolen’.

  AC Waterland verdubbelt de opbrengst
  Het bedrag dat de lopers en de supporters die dag doneren, zal door AC Waterland worden verdubbeld. Een extra reden dus om zondag 30 oktober mee te doen aan de Twiskemolenloop.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *