‘Het ABC van weleer’ (naar school in Wormer en Jisp)

De Jozefschool, de Maerten Donck, School West, Lagere School II, de Heilig Hartschool. Ooit scholen in Wormer.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag brengt het Historisch Genootschap Wormer een boek uit over de geschiedenis van de scholen in de Wormer en Jisp: ‘Het ABC van weleer, Naar school in Wormer en Jisp’.

Vorig jaar scoorde het Historisch Genootschap Wormer met een boek over alle kroegen en café’s in Wormer en Jisp door de eeuwen heen. Dit jaar zijn de schoolbanken aan de beurt.

In ‘Het ABC van weleer’ staat de geschiedenis van alle scholen in Wormer en Jisp vanaf de 16e eeuw tot aan het heden.

In het boek worden historische feitelijkheden afgewisseld met persoonlijke verhalen van oud leerkrachten en leerlingen. Het geheel wordt gecompleteerd met vele historische afbeeldingen deels uit particuliere collecties. Het fraai uitgevoerd boek zal velen aanspreken die een school in Wormer of Jisp hebben doorlopen of anderszins geïnteresseerd zijn in de historie van Wormer en Jisp.

De presentatie is op zaterdag 12 september in besloten kring (i.v.m. Corona) in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 Wormer. Daarna start daar de verkoop van 11.30 – 16.00 uur. Vanaf 14 september a.s. is het boek te koop bij fotozaak Weenink – Goedheer, Dorpsstraat 34a Wormer.

Omslag boek met school West ca. 1922, school Jisp ca. 1950 en op de titelpagina school Oost 3e en 4e klas 1931. Bron: collectie Historisch Genootschap Wormer
Team van de Jozefschool jaren ’70. Bron: collectie familie Walta

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *