Het drama van Kikker #4: Kikker is kapot 

Via de Facebookgroep Je bent Westzaner als… bereikte ons slecht nieuws. 

Een nieuw hoofdstuk kan worden toegevoegd aan het ellendige lot van De Kikker van Westzaan.

Onverlaten hebben het arme symbool met grof geweld een koppie kleiner gemaakt.

In de Facebookgroep werd de suggestie gedaan het arme dier elders op te bouwen, maar dat bericht is inmiddels verwijderd. 

Lees hier ons dossier (let op: heftig verhaal)

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Jan de Vries

  De Kikker van Oostzaan……? Hier klopt iets niet 🤪

 • Frits Krom

  Nou, respect hoor! De Kikker van de Kroosdoikers ‘esloopt. Fàn – tàs -tisch!!! Wèt ’n heldedaad! Mit grof geweld losgaan op ’n weerloos, simpel kunstwerrekie, hoogst werskainlek “under cover of the night”, want Èchte Hèlde operere enkel stiekem, dus ’s nachs. Flinke vènt hoor! Às t’r al ’n beeldje of vereeuwiging erreges in de streek ‘eplaast worre moete zou, den ientje van die beeldensloper, liefst mit gehéve moker, èn van aiges mit naam en skeldnaam, àlles. Want dat slope van dat beeldje, dat was toch om je aige d’rvan te overtoige, dat je dat WÈL durreve? Nou, voor main bejje percies datgiene, wet in plat Amsterdams als “een faale hufter” an’edoid wordt. Je moste je aige dóód skame, weerskoense lulhannes!!

 • M. van der Poel

  Het is niet alleen het drama van de kikker, maar het drama van Westzaan!

 • Gerie loupatty

  hadden jullie niets anders te doen het wordt steeds gekker jammer zet ze aan het werk die idioten

 • Evert Hartog

  Onbegrijpelijk dat mensen zoveel energie steken in iets kapotmaken. Daar is meer dan een hamertje voor nodig, dus het zijn mensen die over grovere middelen beschikken. Dat vind je alleen bij bouwvakkers en boeren. Volwassenen dus. Heel eigenaardig. Die energie had beter besteed kunnen worden.

 • Bert Versteeg

  Was dit dat houten beeld dat in de bocht van de Middel bij de A8 stond?
  Westzaan heeft namelijk nog een beeld van een kikker dat aan de sloot bij de Burgemeester Ferfstraat staat maar is van steen of beton en is veel kleiner.
  Dit beeld was 2,60 meter hoog en 4,00 meter en is in 1993 gemaakt door Jan Ploeg in opdracht van Pontmeyer en stond tot 2002 op het terrein van deze houthandel.
  In 2008 werd het bij de papierfabriek Bakker aan de Nauernasche Vaart geplaatst maar dit bedrijf is in 2014 verdwenen waarna het beeld langs de Middel werd geplaatst en er waren plannen om het bij de rotonde aan de Vaartdijk te plaatsen.
  bron: https://standbeelden.vanderkrogt.net/object.php?record=NH58dg
  De dader zal wel op het kerkhof liggen maar als ze hem ooit pakken dan laten opdraaien voor de schade!

 • Frits Krom

  Ach, leet ik ’t zó zegge: me ootje wist ’t al. As t’r van vroeger wet kepot ‘emaakt was deur zo ‘enaemde vandale, den zai ze: “Mense die d’r aige vervéle, die doene vervelende dinge.” En helaes is zuk altaid nag maer al te waer! En dat porsie Zaens hierbove, dat stikt ok van de vergissinge, nou ik ’t nag effies teruglees. Dus sorrie deervoor …

  • Dorien van Wijngaarden

   Ook ik kan stukje Zaans waarderen. Misschien een idee voor een wekelijkse column/ nieuwsbericht in het Zaans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *