Het exitgesprek met Romkje Mathkor (video)

Een waar politiek dier is Romkje Mathkor, tot afgelopen maart fractievoorzitter van GroenLinks. Dossiervreter met haar blik op de Zaan en daar voorbij.

Romkje kwam vanmorgen goed voorbereid naar de redactie voor haar exitgesprek. Toch bleek na afloop dat we nog lang niet alles hebben besproken. De 25 minuten hadden makkelijk uren kunnen worden: over bomen, het sociale gezicht, vervoer en te weinig over fietsen:

Het recept van Romkje kan hier natuurlijk niet ontbreken.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Ans Pieper

  Mooi interview. Altijd ook interessant om nog eens te horen wat zich de afgelopen jaren heeft afgespeeld. Oh, ja! En hoe Romkje daarbij betrokken was.
  Dank.

 • Frank Kempers

  Een terecht en bovenal verdiend ‘publiek’ afscheid. Eén van de weinige raadsleden in Zaanstad met het (ook nog eens groene) hart op de juiste plaats.Méërraadsleden in Zaanstad van het kaliber van Romkje…? I wish!

 • Henk Visser

  Ook al heeft u zelf niet direct last van vliegtuigen, wees solidair met onze Zaanse medebewoners. Toon uw humanitaire sociale hart en hoor zelf hoe Schiphol ook uw levensduur verkort. Volg Romkje in haar strijdt tegen onrecht.

  KOM OP 14 MEI NAAR SCHIPHOL
  AANVANG: 11 UUR

 • Fijn gesprek met deze politieke kanjer! Romkje’s inzet was 110%, en dat verdient lof!
  Fijn dat ze niet klaar is met strijden tegen de enorm ziekmakende en vervuilende luchtvaart – ze blijft dus steun en toeverlaat van SOS Zaanstreek! – en het mens en materieel beschadigende vuurwerk.
  En alsjeblieft, kom morgen uit je luie stoel en sta naast ons om de overheid en de luchtvaartsector te laten zien, dat het voor mensen onder startbanen niet meer te doen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *