Het Hem weer open na geslaagde (?) crowdfunding

“We can’t hold our excitement any longer. ⁠With just one more day left to donate, we can happily tell you our ‘Shoot Us With Love’ crowdfund campaign has been a complete success. This means we will re-open our doors in exactly one week from now on Saturday June 27th. ⁠

(De crowdfunding van Het Hem is geslaagd, zaterdag 27 juni gaat Het Hem weer open.)

Deze tekst komt van de Facebook-pagina van Het Hem. De nieuwe cultuurtempel op het Hembrugterrein was in problemen geraakt en vroeg om € 40.000 van sympathisanten om het hoofd boven water te houden en de expositie door te laten gaan.

Dat is dus gelukt (“generous donations made by all of you”).

De crowdfunding website laat echter wat anders zien: niet € 40.000 maar € 32.835 (82 procent) is binnen. En: “Je geld terug als het project niet slaagt”.

We hebben Het Hem gevraagd hoe dat zit: geslaagd of niet?

⁠Ondertussen het Hem tot 1 augustus weer open (vanaf volgende week). Onder andere met dit object van Levi van Veluw.

levi van veluw het hem

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Chris van Koppen

  Geslaagd. Het Hem maakt gebruik van de mogelijkheid ’tussendoelen’ te realiseren: bij € 25.000 openen ze zaterdag en zondag, bij nog eens € 15.000 extra gaan ze ook vrijdag open. https://www.voordekunst.nl/projecten/10540-shoot-us-with-love

  • De Orkaan

   Enige bescheidenheid was op z’n plaats geweest. Dit schrijft Het Hem: “Op 25 mei lanceerde Het HEM de crowdfunding-campagne Shoot Us With Love! met als doel het cultuurhuis na wegvallen financiering weer zo snel mogelijk open te stellen voor publiek. 351 donateurs brachten ruim € 32.000 binnen, waarmee de doelstelling is bereikt en is Het HEM vanaf 27 juni weer open voor publiek.”

   Wij gunnen het Hem de opening en feliciteren ze met de € 32.000 maar ‘De Doelstelling” was toch echt € 40.0000.

 • hans van loo

  Mag het ook in het Nederlands?

  • Harry van Nek

   Je hebt gelijk Hans. Op de website maar de mogelijkheid van een taal kunnen kiezen

   • hans van loo

    Fijn dat U meevoelt en begrijpt dat het Nederlands nog steeds de voertaal is ,maar dat sommigen daar kennelijk moeite mee hebben en de mogelijkheid hanteren iets in een andere taal bekend te maken.
    Blijft wat armoedig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *